13.12.2013 13:13

Παγοκολόνες στην Παθολογική

ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΟΛΟΥ ΚΑΘΩΣ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα αποθεραπείας εφαρμόζεται στην Παθολογική Κλινική του «Σκυλιτσείου». Για άγνωστους λόγους οι ασθενείς υποβάλλονται σε συνθήκες πολικού ψύχους, αφού νοσηλεύονται χωρίς θέρμανση, με αποτέλεσμα να δοκιμάζονται οι αντοχές τους.

Το παραπάνω σκεπτικό θα μπορούσε να αποτελέσει τη λογική εξήγηση για την απουσία κεντρικής θέρμανσης στην Παθολογική του Νοσοκομείου Χίου.

Χωρίς κεντρική θέρμανση, με σόμπες, αερόθερμα και κλινοσκεπάσματα από τα… σπίτια τους έχουν φθάσει να νοσηλεύονται οι ασθενείς.

Η συνήθεια, που ξεκίνησε από πέρσι στην Παιδιατρική Κλινική με την ανυπαρξία της θέρμανσης, έχει επεκταθεί φέτος και στην Παθολογική. Όπως καταγγέλλουν οι ασθενείς, παρά το δριμύ κρύο, για άγνωστους λόγους δεν λειτουργεί η κεντρική θέρμανση.

Για να αντιμετωπίσουν τις χαμηλές θερμοκρασίες άρρωστοι άνθρωποι και οι συγγενείς τους έχουν επιστρατεύσει ό,τι θερμαντικό σώμα υπάρχει σπίτι, έχουν προμηθευτεί με κουβέρτες και παπλώματα και παρακαλούν η παραμονή τους σε συνθήκες Βορείου Πόλου (νοσηλεία τους)  να μη διαρκέσει για μεγάλο διάστημα. «Ήρθαμε με μια ίωση και θα φύγουμε με πνευμονία», δήλωσαν ασθενείς στον «π».

Από πέρσι είχαν παρατηρηθεί αντίστοιχα φαινόμενα στην Παιδιατρική Κλινική. Τότε η διοίκηση του Νοσοκομείου υποστήριζε ότι ο καυστήρας του καλοριφέρ που είχε τοποθετηθεί για τις δυο πτέρυγες ήταν πολύ μεγάλος κι απαιτούνταν τεράστιες ποσότητες καυσίμων για τη θέρμανση του «Σκυλιτσείου».

Από τότε προφανώς ως σήμερα τίποτα δεν έχει αλλάξει και η λύση είναι … να μη δουλεύουν τα καλοριφέρ.

Είναι ενήμερος ο νέος διοικητής για τα συγκεκριμένα δεδομένα; Αν όχι, ευκαιρία τώρα να αποδείξει ότι ήρθε αποφασισμένος να διορθώσει πολλά από τα κακώς κείμενα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ