26.8.2014 19:47

Γνωμοδότηση της Ιεράς Συνόδου

Στην Ιερά Σύνοδο προσφεύγει ο Μητροπολίτης Μάρκος μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «π»

Τη γνωμοδότηση της Ιεράς Συνόδου ζήτησε σήμερα το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος σχετικά με το ζήτημα που ανέδειξε πρωτοσέλιδα ο «π», μετά την άρνηση βάπτισης ανήλικου παιδιού από ιερέα ενορίας του νησιού αλλά και από τον ίδιο, καθώς σε αυτή δεν συναινεί ο ένας από τους δύο γονείς.

Όπως σημείωσε ο Μητροπολίτης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον «π» μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα αποτάθηκε με ερώτημα στην Ιερά Σύνοδο ζητώντας της να απαντήσει εγγράφως για το εάν το ανήλικο τέκνο μπορεί να βαπτιστεί χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση του ενός από τους δύο γονείς μετά το πέρας του μυστηρίου.

«Η εκκλησία με ιδιαίτερη χαρά περιμένει να βαπτίσει έναν ακόμα άνθρωπο Χριστιανό. Παρακαλούμε τον πατέρα και τη μητέρα του παιδιού να μας βοηθήσουν να το πράξουμε», ανέφερε ο ίδιος στη λιτή του δήλωση αποφεύγοντας να σχολιάσει το εξώδικο που εστάλη.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ