15.10.2024 12:53

Πατέρας Αντώνιος: Από τις 25 υποθέσεις κακοποίησης ελεγχόμαστε για 3 – Η αλήθεια θα λάμψει

«Η αλήθεια θα λάμψει, ο Γολγοθάς θα φέρει την Ανάσταση». Με αυτά τα λόγια ο πατέρας Αντώνιος, της Κιβωτού του Κόσμου, αναφέρθηκε στην εισαγγελική πρόταση να κριθεί ένοχος για ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες που υπέστησαν ανήλικοι που φιλοξενήθηκαν από την Κιβωτό του Κόσμου.

«Με σεβασμό άκουσα την πρόταση του εισαγγελέα, η οποία αποτελεί την πρώτη αχτίδα φωτός στο σκοτεινό τούνελ που διασχίζω εγώ και οι συνεργάτες μου τα τελευταία δύο χρόνια. Το πρόσημο είναι ελπιδοφόρο», ανέφερε αρχικά στη δήλωσή του ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρας Αντώνιος, όπως παρουσιάστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Είναι ενθαρρυντικό, καθώς από τις 25 υποθέσεις κακοποίησης μόνο για 3 παραμένουμε υπό έλεγχο, ενώ για τις υπόλοιπες δεν βρέθηκαν επιβαρυντικά στοιχεία, καθώς οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας ήταν γεμάτες ασάφειες, μισόλογα και ασαφείς δηλώσεις», σημείωσε.

«Σέβομαι και εμπιστεύομαι τον εαυτό μου στα χέρια του Θεού και της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αλλά δεν μπορώ να αποκρύψω την πικρία μου για την απόφαση που με φέρνει ως πρώτο κατηγορούμενο», πρόσθεσε.

Κατέληξε λέγοντας: «Πώς είναι δυνατόν να έδωσα εντολή για κακοποιήσεις παιδιών ή να είχα γνώση ενώ την περίοδο που αναφέρεται ήμουν κλινήρης λόγω Covid και με περιέθαλπταν ο πατήρ Ευάγγελος Παπανικολάου και η πρεσβυτέρα του».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ