30.7.2024 10:10

ΠΕΣ-ΝΑΤ: Το παραμύθι και η κοροϊδία καλά κρατεί

Για άλλη μια φορά παρά τις διαβεβαιώσεις προ ολίγων μηνών ότι θα έχουμε ξανά γιατρούς στον Οίκο Ναύτη, βρεθήκαμε πάλι προ εκπλήξεως μιας και οι γιατροί που ήρθαν στον Οίκο Ναύτη για δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη & Παρασκευή), είναι εκπαιδευόμενοι γιατροί και δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν όλα τα φάρμακα καθώς και όλες τις γενικές εξετάσεις, ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά παράπονα από τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτη, γιατί αναγκάζονται να πηγαίνουν σε ιδιωτικό ιατρείο για συνταγογράφηση φυσικά επί πληρωμής.

Πιστεύουμε ότι έχουμε κάνει αρκετή υπομονή στα τόσα χρόνια που μας περιπαίζουν, όπως φαίνεται δεν μας παίρνουν στα «σοβαρά» ή μας έχουν τελείως διαγραμμένους από τα κιτάπια τους, και μας θυμούνται μόνο παραμονές των εκλογών.

Έχουν περάσει πάνω από τέσσερα χρόνια από τότε που δόθηκαν οι δύο όροφοι του Οίκου Ναύτη Χίου στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, με την υπόσχεση ότι θα έχουμε επι καθημερινή βάση δύο(2) γιατρούς στον Οίκο Ναύτη, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν κράτησαν την υπόσχεσή τους.

Επόμενο βήμα μια εκ νέου συζήτηση με τον Πρόεδρο του Οίκου Ναύτη, στον οποίον θα μεταφέρουμε για άλλη μια φορά τα τελευταία δεδομένα, ότι η υπομονή έχει τα όρια της, και η υπομονή μας έφθασε στα άκρα, από εδώ κι εμπρός ας αναλάβει ο καθένας που συμμετείχε στην προ τετραετίας συνάντηση τις ευθύνες του, και να μην προσπαθήσουν στο πολύ κοντινό μέλλον να ρίξουν το φταίξιμο στους απόμαχους της Αλμύρας, όταν δεν θα μπορούν οι σπουδαστές και σπουδάστριες της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου να εισέλθουν για μάθημα στους ορόφους του Οίκου Ναύτη Χίου.

Και όσον αφορά το αναμάσημα που ακούγεται, ότι ενώ υπάρχει έλλειψη ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείου Χίου και τον ΕΦΚΑ Χίου, οι Ναυτικοί ζητάνε γιατρούς για τον Οίκο Ναύτη Χίου, Εμείς δεν φταίμε σε τίποτα, δεν ανήκουμε ούτε στο Υπουργείο Υγείας, ούτε είμαστε υπάλληλοι της Κυβέρνησης, ήταν η υπόσχεση που πήραμε στο αίτημά μας για την παράδοση των δύο ορόφων στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, και απαιτούμε να γίνει πραγματικότητα, και είναι αίσχος να έχουν τους γιατρούς με μισθολόγια πείνας, να τους δώσουν τα μισθολόγια που τους αξίζουν, επιτελούν κάποιο σοβαρό έργο, εν αντιθέσει με κάποιους άλλους που πληρώνονται αδρά και δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ