24.7.2015 17:27

Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμένα... [ΦΩΤΟ]

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ

...Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει στις μέρες μας η Δημοτική αρχή του τόπου μας, μία αρχή που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε κατάσταση, λίγη να επιλύσει το παραμικρό πρόβλημα, ανύπαρκτη στην λήψη σημαντικών και μη αποφάσεων, μια αρχή που πνίγεται μοναχή της στον κυκεώνα των ανευθυνουπεύθυνων αρμοδίων και αναρμοδίων που καλούνται να λάβουν αποφάσεις αλλά αδυνατούν να το πράξουν.

Ο πλούσιος σε βροχές χειμώνας που μας πέρασε άφησε τα σημάδια του σε πολλά σημεία στο νησί μας, ζημιές στο οδικό δίκτυο, κατολισθήσεις, διαβρώσεις και γκρεμισμένα οικήματα στα χωριά κλπ. Ένα από τα «θύματα» είναι και το χωριό των Αρμολίων, από τις βροχές του περασμένου Δεκεμβρίου δηλαδή πρίν από επτά (7) μήνες έπεσαν δύο παλαιά οικήματα στο μεσαιωνικό τμήμα του χωριού με αποτέλεσμα να κλείσει ό ένας και μοναδικός δρόμος που εξυπηρετεί σημαντικό αριθμό οικιών κοντά στην εκκλησία. Οι κάτοικοι έτρεξαν, ανέφεραν το πρόβλημα, χτύπησαν την πόρτα του αρμόδιου Αντιδήμαρχου, κοινοποίησαν το θέμα στην Τεχνική υπηρεσία, και απ' όλα τα μέτωπα σιγή, αδιαφορία, υποσχέσεις, υποκριτικό ενδιαφέρον.

Σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο  χωριό το θέμα αναφέρθηκε στον κ. Δήμαρχο ο οποίος ενώ στην αρχή δεν επιθυμούσε να λάβει γνώση, αφού πιέστηκε είδε ιδίοις όμμασι την κατάσταση και μόλαταύτα απάντησε με αερολογίες, υποσχέσεις, και αρνήθηκε να δεσμευτεί για την διάνοιξη του δρόμου στην προτέρα κατάσταση, και την αποκατάσταση της ασφαλούς διελεύσεως των πολιτών.

Έχουν παρέλθει επτά (7) μήνες χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια, και σαν να μην έφτανε αυτό πρό μηνός κάτοικος του χωριού που διαμένει στην επίμαχη περιοχή έσπασε το πόδι της και δεν ήταν δυνατόν να πάει αυτοκίνητο κοντά στην οικία της να την παραλάβει να την μεταφέρει στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να την μεταφέρουν σηκωτή επάνω σε καρέκλα κάνοντας τον γύρω της πλατείας για να μεταβούν στο προσφορότερο σημείο που μπορούσε να προσεγγίσει αυτοκίνητο. Κατά την ταπεινή άποψη του γράφοντος αυτά δεν πρέπει να γίνονται σε μία ευνοούμενη πολιτεία, έχουν ίσα δικαιώματα και οι κάτοικοι των χωριών με αυτούς που ζούν στην πόλη, οι εκλεγμένοι πρέπει να σκύβουν με τον ίδιο ζήλο σε όλα τα προβλήματα και όχι μόνον εκεί απ όπου έχουν μεγαλύτερο πολιτικό-ψηφοθηρικό όφελος.

Ακριβώς ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν και οι κάτοικοι του χωριού της Καλαμωτής το οποίο μάλιστα ήταν και σε λίγο μεγαλύτερη έκταση, και αντιμετώπισαν και αυτοί ακριβώς την ίδια αδιαφορία από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, οι Καλαμωτούσοι όμως βρήκαν τον δρόμο, συνέδραμαν οικονομικά ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, και ο τοπικός συνεταιρισμός των μαστιχοπαραγωγών, και καθάρισαν το χωριό τους, οι δρόμοι έγιναν και πάλι προσπελάσιμοι για κατοίκους και επισκέπτες. Δυστυχώς οι ίδιοι φορείς των Αρμολίων εποίησαν την νήσσαν, προφανώς συντασσόμενοι με τα μη πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής.

Καταγγέλω μέσω της εφημερίδας σας την τακτική αδιαφορίας και αλλαζονίας  των υπηρεσιών του Δήμου,  με την οποία αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στο χωριό μας, και κάνω έκκληση για .άμεση λύση (7 μήνες είναι ήδη αρκετοί) στο θέμα, απομακρύνοντας τα αδρανή υλικά από τον δρόμο, και  να αποκατασταθεί η κυκλοφορία ασφαλώς.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ