18.11.2015 10:13

Πληρώνουν από την τσέπη τους, την ανεπάρκεια του κράτους

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 2.500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΦΕΣΙ ΣΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται καθημερινά οι λιμενικοί που υπηρετούν στο Λιμεναρχείο Χίου αποτυπώνει σε αναφορά του ο συνδικαλιστής λιμενικός Ανθυποπλοίαρχος Μ. Δαφέρμος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί μας, με στόχο την αποτύπωση των συνθηκών εργασίας των στελεχών πληρωμάτων των πλωτών επιχειρησιακών μέσων του Κ.Λ. Χίου.

Οι ελλείψεις

Όπως σημειώνει στην αναφορά του που αποστάλθηκε στον «π» οι ελλείψεις ακόμα και στα αυτονόητα είναι τραγικές. «Δεν υπάρχει ιατρική περίθαλψη ως συνέπεια της αφερεγγυότητας της πολιτείας» ανεφέρει ο κ. Δαφέρμος ενώ σε άλλο σημείο αποκαλύπτει ότι μέλη του πληρώματος του ταχύπλοου 1004 έδωσαν μέχρι και 2.500 ευρώ για να έχουν όσο το δυνατόν σωστότερες προδιαγραφές στα μέτρα αυτοπροστασίας που χρησιμοποιούν.

Παράλληλα στην αναφορά του θίγει και τα κονδύλια για χορήγηση ιματισμού και υπόδησης σημειώνοντας ότι σε σύγκριση με τους λιμενικούς της Ναυτικής Αστυνομίας Κύπρου που βρίσκονται στο νησί διαπιστώνει εύκολα κανείς ότι υπάρχει μέριμνα για χορήγηση στολών και υποδημάτων δύο φορές το χρόνο.

«Μετά και τα συγκλονιστικά γεγονότα στην Γαλλία ,  και την δραματική αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Χίο , και την υπόνοια ενδεχομένως ανάμεσα τους να είναι ακραία στοιχεία ,  κρίνεται επιβεβλημένο να θωρακιστούν οι  συνάδελφοι μας με  καινούργιο και νέας τεχνολογίας εξοπλισμό για μέτρα αυτοπροστασίας», αναφέρει σε ότι αφορά στις ελλείψεις.

Καθηλωμένα μέσα

Όλα αυτά την ώρα που, σύμφωνα με τον Ανθυποπλοίαρχο Δαφέρμο, τα υπηρεσιακά μέσα του Λιμεναρχείου έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές χωρίς μέχρι στιγμής να αποκατασταθούν. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αρκετούς μήνες μετά τη σύγκρουση του Ναυαγοσωστικού 519 με διερχόμενο κρουαζιερόπλοιο από το στενό Χίου – Τσεσμέ το πλωτό παραμένει στο Θόλος ενώ το πλέον σύγχρονο ταχύπλοο 1004 που χρησιμοποιούταν από τις ειδικές δυνάμεις του Λιμεναρχείου Χίου παραμένει σε ακινησία εδώ και δύο μήνες.

Η αναφορά του λιμενικού συνδικαλιστή κλείνει με τη φράση «τιμώ, σέβομαι και υποκλίνομαι στην τιτάνιο προσπάθεια των συναδέλφων μου στη Χίο και στο ανατολικό Αιγαίο», φράση που αποτυπώνει την ελάχιστη ηθική ανταμοιβή όσων καθημερινά δίνουν τη μάχη στην οριογραμμή μεταξύ Χίου και Τουρκίας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ