28.4.2015 16:45

Πολύτιμο εργαλείο στα χέρια της Πυροσβεστικής [ΦΩΤΟ]

ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΝΕΟ ΟΧΗΜΑ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

Ένα νέο πυροσβεστικό όχημα δασικών πυρκαγιών 4χ4 Ιταλικής κατασκευής IVECO δυόμιση τόνων νερού και 300 λίτρα αφρού, παρέλαβε σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

"Είναι  το τρίτο και τελευταίο που παραλάβαμε το τελευταίο διάστημα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013, ένα από τα 37 που διανεμήθηκαν σε όλη την Ελλάδα"

Τεχνολογικές δυνατότητες

«Ανταποκρίνεται απόλυτα στις προδιαγραφές που έχει θέσει η υπηρεσία και θα αντικαταστήσει ένα από τα παλιά οχήματα  που τίθενται σε αχρησία», δηλώνουν στον «π» ο προϊστάμενος του Γραφείου Κίνησης Γιώργος Ζώας και ο βοηθός του Γραφείου και  οδηγός Στέλιος Φαλτσέτας και ο οδηγός Θεόδωρος Γεωργιάδης.

«Η τεχνολογία του είναι τελευταίας γενιάς, είναι ευέλικτο, έχει μεγάλη ακτίνα επέμβασης , φοβερό ηλεκτρονικό εξοπλισμό, μεγάλες  δυνατότητες αποτελεσματικής  δράσης, σημαντικές  παροχές  πρώτων βοηθειών, αλλά και υψηλή τεχνολογία   προστασίας του  τριμελούς  πλήρωμα του. Για πρώτη φορά πυροσβεστικό όχημα έχει στην  καμπίνα οδήγησης  συσκευές  εισπνοής ατμοσφαιρικού αέρα, φιάλες  οξυγόνου, μάσκες προστασίας αναπνοών, αλλά και νέο εξελιγμένο σύστημα  πυροπροστασίας  όλου του οχήματος. Είναι ένα σημαντικό όπλο στο στόλο των 40 οχημάτων μας, ένα άριστο εργαλείο  για την καλύτερη κατάσβεση των πυρκαγιών με όσο το δυνατόν περισσότερη  ασφάλεια του πληρώματος».

Ευρύτερη ανακαίνιση

Παρ’ όλα αυτά ο πρόεδρος του συλλόγου των Πυροσβεστικών υπαλλήλων της Χίου Νίκος Κολλιάρος δηλώνει ότι η προσθήκη είναι σημαντική, αλλά επισημαίνει ότι  πρέπει να γίνει ευρύτερη ανακαίνιση του στόλου των οχημάτων  και του ατομικού εξοπλισμού των πυροσβεστών.

«Μέσα ατομικής προστασίας έχουμε να πάρουμε από το 2007. Είναι πάγιο αίτημα του συλλόγου ότι μαζί με την ανανέωση του στόλου  το στόλο πρέπει να λυθεί και το θέμα του ατομικού μας εξοπλισμού, της προστασίας του προσωπικού. Πρέπει να προστατευθούμε από τις φωτιές κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης,  από τις συνέπειες των πυρκαγιών. Έχουμε πολλά θύματα, δεν πρέπει να υπάρξουν και άλλα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ