24.11.2016 21:36

Πορεία κατά των ακροτήτων και των αδιεξόδων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 200 ΚΟΣΜΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Με επίκεντρο τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και προσφύγων, τις αδιέξοδες πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο ζήτημα, αλλά και με συνθήματα κατά της παθητικής στάσης της Αστυνομίας στα έκτροπα και τις ακρότητες που προκαλούν ομάδες προσκείμενες σε ακραίες αντιλήψεις, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η αντιρατσιστική πορεία, την οποία διοργάνωσαν συλλογικότητες και αλληλέγγυοι, με την συμμετοχή και της "ΛΑΘΡΑ;". 

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 19.30 από την Πλατεία Βουνακίου και δια μέσου της οδού Φιστέλ ντε Κουλάνς έφθασε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου οι συγκεντρωμένοι διάβασαν ψήφισμα κατά των πολιτικών της κυβέρνησης και της ιδεολογικής μετάλαξης του ΣΥΡΙΖΑ, τοιχοκολλώντας μάλιστα το ψήφισμα στα γραφεία του κόμματος που ήταν κλειστά. 

Αμέσως μετά η πορεία κινήθηκε στις οδούς Βενιζέλου- Απλωταριάς - Καλαμπόκα και έφθασε στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, όπου καταγγέλθηκε η παθητική στάση της Αστυνομίας αναφορικά με τα επεισόδια που διαδραματίζονται κατά των προσφύγων και μεταναστών από ακραίες ομάδες, χωρίς ωστόσο, όπως και τα συνθήματα της πορείας ανέφεραν να γίνοται συλλήψεις. Στην είσοδο της Αστυνομίας είχαν παραταχθεί αστυνομικοί προκειμένου να εμποδίσουν πιθανή προσέγγιση των μελών της πορείας, πράγμα όμως που ουδέποτε προκλήθηκε. 

Οι συγκεντρωμένοι συνέχισαν την πορεία τους από την οδό Κουντουριώτη καταλήγοντας στην Προκυμαία και στο τέλος ξανά στην πλατεία Βουνακίου, όπου και ολοκλήρωσαν την διαμαρτυρία, χωρίς ουδέποτε κατά τη διάρκειά της να συμβεί το παραμικρό. 

Να σημειωθεί ότι αστυονομικές δυνάμεις βρίσκονταν διασκορπισμένες σε διάφορα σημεία της πόλης καθόλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης και πορείας. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ