10.2.2017 11:08

Πως ξαπαγώνουμε κλειδαριά και παρμπρίζ εύκολα και ανέξοδα

ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΤΕΟ ΧΙΟΥ

 Η λύση σύμφωνα με τον Γ. Γιακουμή από το ιδιωτικό ΚΤΕΟ, είναι πολύ απλή, εύκολη και φθηνή. Απλά χρειάζεσαι λίγο αλάτι, νερό και ένα πανάκι (μπλούζα ή κάτι μάλλινο). 

Ανακάτεψε σε ένα μπολ το νερό με το αλάτι, και έπειτα βούτηξε την πετσέτα στο διάλυμα και με αυτή μπορείς να καθαρίσεις το τζάμι. Εναλλακτικά μπορείς να τοποθετήσεις το αλατούχο διάλυμα σε ένα μπουκαλάκι τύπου Ajax, και με την κεφαλή να ψεκάζεις το παρμπρίζ. Εάν δεν έχεις αλάτι, μπορείς να αναμίξεις το νερό με οινόπνευμα ή οποιαδήποτε ποτό με αλκοόλ σε αναλογία: δύο μέρη αλκοόλ, ένα μέρος νερό. Εάν δεν έχεις ούτε αλκοόλ, μπορείς να ανακατέψεις τρία μέρη ξυδιού με ένα μέρος νερού και να ψεκάσεις προληπτικά από το προηγούμενο βράδυ, ή το πρωί, πάνω στις γυάλινες επιφάνειες.

 Σε περίπτωση που η κλειδαριά του αυτοκινήτου είναι παγωμένη, χρησιμοποίησε ένα αναπτήρα από απόσταση για να την ζεστάνεις, καθώς αν το κάνεις με την ανάσα σου η συμπύκνωση στην αναπνοή σου θα μπορούσε να την παγώσει περαιτέρω, εκτός του ότι θα κρυώσεις και εσύ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ