13.11.2016 9:38

Προσπάθεια αποσυμφόρησης του νησιού από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

328 ΑΤΟΜΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η Ύπατη Αρμοστεία στην προσπάθεια της να στηρίξει τις Ελληνικές αρχές και να μειώσει την πίεση από την διαμονή προσφύγων στο νησί της Χίου ενημερώνει ότι από της 25 Σεπτεμβρίου 2016 έχουν μεταφερθεί 328 άτομα- αιτούντες άσυλο στην κεντρική Ελλάδα. Όλοι οι μεταφερόμενοι έχουν ολοκληρώσει την αρχική διαδικασία ελέγχου και διαθέτουν κάρτα αιτούντος  άσυλο χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.

Μέσω του προγράμματος στήριξης και διαμονής της Ύπατης Αρμοστείας ευάλωτων ομάδων αιτούντων άσυλο, ευπαθείς οικογένειες ή μεμονωμένα άτομα έχουν μεταφερθεί και  διαμένουν σε διαμερίσματα ή ξενοδοχεία, αναλαμβάνοντας το κόστος η Ύπατη Αρμοστεία. Έτσι, όλοι οι αιτούντες άσυλο θα προχωρήσουν τις υπόλοιπες διαδικασίες ασύλου στα οικεία γραφεία για το άσυλο στην κεντρική Ελλάδα.  

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 οργανώθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία μια ακόμα μεταφορά 7 ευπαθών οικογενειών, συνολικά 34 άτομα, με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά. Η Ύπατη Αρμοστεία ανέλαβε το κόστος της μεταφοράς και των εισιτηρίων από περιοχές της Χίου όπου διέμεναν, στον λιμάνι της Χίου με τελικό προορισμό τον Πειραιά. Εκεί συνεργάτες της Ύπατης Αρμοστείας θα παραλάβουν τα 34 άτομα και θα τα μεταφέρουν για διαμονή σε κατάλληλα για αυτούς μέρη στην Αθήνα.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ