21.3.2017 10:54

Ψεκάστε αλλά συνειδητά

ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Δίχτυ προστασίας για τα πουλιά προσπαθεί α απλώσει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου καλώντας τους αγρότες να είναι προσεκτικοί κατά τους ψεκασμούς των αγρών.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου παρακαλεί τους επαγγελματίες αγρότες αλλά και όσους ασχολούνται με γεωργικές εργασίες πριν την έναρξη του ψεκάσματος να ρίχνουν μέσα στον ψεκαστήρα απωθητικό (πετρέλαιο, χλωρίνη ή άλλο) για τα είδη της άγριας πανίδας ώστε αυτά να μην κινδυνεύουν.

Για όσους θέλουν να προβούν σε καταπολέμηση τρωκτικών αυτό πρέπει να γίνεται με τρόπο τέτοιο ώστε να μην μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα σκευάσματα τα είδη  της άγριας πανίδας.

Παράλληλα όμως προειδοποιεί εκείνους που θα παραβαίνουν τη νόμιμη οδό ότι σε  περίπτωση που κάποιος συλληφθεί να τοποθετεί απαγορευμένα σκευάσματα και αυτοσχέδια δολώματα ή αυτά βρεθούν τοποθετημένα στην ιδιοκτησία του  θα ακολουθείται η διαδικασία και οι ποινές που προβλέπονται από το νόμο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ