5.2.2013 14:30

Ψήφισα θετικά

Αγαπητέ  «Πολίτη»,
Με λύπη μου διάβασα το ανυπόγραφο άρθρο-κραυγή αγωνίας, «Ντρέπομαι να πάω στο καφενείο του χωριού μου», στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σας στις 24/01/2013. Λέω με λύπη μου, γιατί όσοι παρευρίσκονταν εντός της αίθουσας και άκουσαν πραγματικά τη θέση μου για το Τεχνικό Πρόγραμμα που ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Ιανουαρίου θα σας διαβεβαίωναν ότι η ψήφος μου ήταν θετική διότι εν τέλει κληθήκαμε να αποφασίσουμε περί των τριών θεματικών ενοτήτων του προγράμματος και όχι για τα επί μέρους έργα που το αποτελούσαν . Γεγονός που με βρήκε σύμφωνο αφού μέσω των συνολικών έργων που κατανέμονται ανά Δημοτική Ενότητα διασφαλίζεται και η ποσοστιαία χρηματοδότηση όλων των Κοινοτήτων που υπάγονται σε αυτήν, συνεπώς και αυτής που εκπροσωπώ. Οι δημοσιογράφοι σας φυσικά, εντέχνως απέκρυψαν τη μισή αλήθεια και προτίμησαν να παρουσιάσουν τη θέση μου ως αποστροφή των ίδιων μου των λεγομένων, πράξη που το σκοπό της μόνο εσείς ίσως γνωρίζετε ,αφού και αυτή τη στιγμή που σας γράφω ,για να υπερασπιστώ την θέση μου απέναντι στο προσβλητικό προς το πρόσωπο μου δημοσίευμά σας, δεν έχω καταλάβει τον λόγο για τον οποίο έγινε αυτό. Δεν χρειάστηκε λοιπόν ούτε καν μισό λεπτό μετά τη γνωστοποίηση που έκανα ουσιαστικά προς άπαντες τους παρευρισκομένους περί της μη ενημέρωσης των Τοπικών Συμβουλίων για το αναλυτικό περιεχόμενο του Τεχνικού Προγράμματος, να το υπερψηφίσω ως προς τις θεματικές του ενότητες δύο εκ των οποίων αφορούν το σύνολο των περιφερειακών Τοπικών Κοινοτήτων του νησιού, και δεν είναι άλλες από αγροτική και εσωτερική οδοποιία. Κάτι που φυσικά έκαναν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι Πρόεδροι, ακόμα και αυτοί που ντρέπονται να πάνε στο καφενείο του χωριού τους, μιας και όπως θα γνωρίζετε αυτά τα έργα είναι ζωτικής σημασίας για τα χωριά μας, αν όχι οι προτάσεις αναπλάσεων και οικιστικής ανάπτυξης που προτείνουμε ετησίως μέσω των τεχνικών προγραμμάτων μας. Γιατί ,όσο κι αν με λυπεί αυτό, στο δίλημμα που τίθεται στο πώς να διαθέσουμε την εν γένει ελλιπή χρηματοδότηση των οικισμών μας πλέον, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς απ’ το να στηρίξουμε τα έργα αυτά που διευκολύνουν το βιοπορισμό της ίσως παραγωγικότερης κοινωνικής τάξης του τόπου μας.  
Τα παραπάνω, ως προς την αποκατάσταση της πλήρους αλήθειας του γεγονότος. Τώρα, σε ό,τι αφορά την ουσία της ψήφου μας, που όπως καταλαβαίνετε ζητήθηκε μόνο χάριν του δημοκρατικού πνεύματος της διαδικασίας από πλευράς του Προέδρου του Δ.Σ και με αφορμή την στοχοποίηση από μέρους σας στο πρόσωπό μου και την αναφορά σας σ’ αυτό, το κατά τη γνώμη μου, άνευ ουσίας γεγονός , θέλω να θέσω κάποια ερωτήματα προς προβληματισμό. Αν υποθέσουμε ότι εγώ και οι όμοιοί μου «προσκολλημένοι» ,όπως με χαρακτηρίσατε, τοπικοί σύμβουλοι στη δημοτική αρχή διαδραματίζαμε ουσιαστικό ρόλο μέσω της ψήφου μας στη αυτοδιοίκηση της Χίου, η απουσία των υπολοίπων 60 περίπου Προέδρων τη συγκεκριμένη ημέρα αλλά και στο σύνολο των συνεδριάσεων όλα αυτά τα χρόνια, θα επέτρεπε τη διεξαγωγή της συνολικής διαδικασίας αφού δεν θα είχε ποτέ απαρτία το σώμα ;Και αν ναι , η απουσία των συναδέλφων σ’ αυτό το Δ.Σ πώς εκλαμβάνεται ,ως λευκή ψήφος που προσμετρείται υπέρ της πλειοψηφίας, που τελικά υπερψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα, συνεπώς το σύνολο των «απαξιωμένων» απ’ το νομοθετικό πλαίσιο τοπικών συμβουλίων είναι προσκολλημένο στη δημοτική αρχή; Φυσικά, όχι.
Μη δημιουργείται λοιπόν εντυπώσεις και κατευθύνσεις και κυρίως μην στοχοποιείτε τα τοπικά συμβούλια της περιφέρειας ως αιτία της κακοδαιμονίας ,ειδικά αν, ως εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε, σε αρκετές περιπτώσεις έχετε συνδράμει με την απουσία σας στη διαιώνιση των καθημερινών μας προβλημάτων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ