22.12.2016 9:04

«Ρωμαϊκή έπαυλη» … στις φυλακές

ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ ΠΑΛΑΤΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ Δ. ΜΙΜΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

Πιάνουν τα χέρια του Δημήτρη Μιμίδη. Το βρήκαμε στο ισόγειο του «παλατιού του», την ώρα που ζωγράφιζε έναν αετό που θα στολίσει ένα από τα υπέρθυρα του μοναδικού σπιτιού του. Δηλώνει εργολάβος οικοδομών, αλλά τα χέρια του είναι θαυματουργά. Είναι ταυτόχρονα αγιογράφος, γλύπτης και  ζωγράφος  Όσοι περνάνε  από το δρόμο των φυλακών προς την Αγία Κατερίνα το θαυμάζουν. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη κατασκευή, εκπληκτικό αντίγραφο Ρωμαϊκής βίλλας.

Το σημαντικότερο είναι ότι την έχει κατασκευάσει μόνος του! Από το 1982 έως και το 1989 που το ολοκλήρωσε, όλα πέρασαν από τα χέρια του! Μόνο σε κάποια εξειδικευμένα υδραυλικά κι ηλεκτρικά δίκτυα μπήκαν άλλα χέρια. Ακόμη όμως και σήμερα, το 2016 όλο και κάτι συμπληρώνει, είναι τελειομανής και πάντα προσθέτει ή διορθώνει κάτι.

Η οικογένεια Μιμίδη βρίσκεται σε αυτό το χώρο από τη δεκαετία του 1950.  Κατείχε σχεδόν όλη την περιοχή έως τις φυλακές και τις εργατικές κατοικίες Μπουρνιά. Κάποια περίοδο έχασε  την περισσότερη έκταση από αναγκαστικές απαλλοτριώσεις που έγιναν,  επειδή επρόκειτο να κατασκευαστεί  στην περιοχή το νέο νοσοκομείο. Δεν έγινε τίποτα.

Το όνειρο του

Ο Δημήτρης μεγάλωσε πατρικό σπίτι της οικογένειας, και όταν κάποια στιγμή έγινε δικό του αποφάσισε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Να φτιάξει το σπίτι των ονείρων του. Οι γονείς του είχαν μεταφερθεί λίγο πιο κάτω σε νέα οικία και ο Δημήτρης πήρε τη μεγάλη απόφαση. Γκρέμισε το παλιό σπίτι και άρχισε σιγά σιγά, με τα χέρια του να φτιάχνει το δικό του . Δεν βιαζόταν δούλευε έξω και στη συνέχεια αφιέρωνε καθημερινά λίγες ώρες στο δικό του σπίτι. Όλα έγιναν με μεράκι. Ρωμαϊκή έπαυλη σχεδίασε και έκανε κάτι πολύ καλύτερο. Παιδεύτηκε, αλλά τώρα απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων του με μια υπέροχη και απόλυτα ξεχωριστή κατασκευή. Να είναι καλά να την χαίρεται με την οικογένεια του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ