18.12.2013 10:55

Σε λειτουργία το Δημόσιο ΚΤΕΟ

ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ

Χριστουγεννιάτικο δώρο για τους οδηγούς των  φορτηγών ήταν η επαναλειτουργία του Δημόσιου ΚΤΕΟ. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, μετά από πολύμηνο λουκέτο, τα νέα μηχανήματα του Δημόσιου ΚΤΕΟ λειτούργησαν και με πιστοποίηση πια «πέρασαν» τον τεχνικό έλεγχο 6 φορτηγά οχήματα.
Για ένα χρόνο περίπου το Δημόσιο ΚΤΕΟ παρέμενε κλειστό, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την εγκατάσταση και προμήθεια των μηχανημάτων καθώς και για την εξασφάλιση της πιστοποίησης για τους ελέγχους , δαπάνη που ανήλθε συνολικά στις 100.000 ευρώ.
Έτσι πλέον οι ιδιοκτήτες βαρέων οχημάτων, φορτηγών, λεωφορείων, τα ασθενοφόρα, οι νεκροφόρες κ.λπ. δεν θα χρειάζεται να μεταβαίνουν στην Αθήνα για τεχνικό έλεγχο, όπως συνέβαινε ένα χρόνο τώρα και οι ιδιοκτήτες του δε θα βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Όπως εξηγούν οι δυο ελεγκτές του Δημόσιου ΚΤΕΟ για τον πλήρη έλεγχο των φορτηγών απαιτείται  τουλάχιστον μία ώρα  για αυτό και οι έλεγχοι  τις πρώτες μέρες δεν υπερβαίνουν τους έξι.


Προσεχώς και τα επιβατικά

Το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα μέσα στον Ιανουάριο  κι αφού καλυφτούν οι ανάγκες που έχουν προκύψει στον έλεγχο των βαρέων και επαγγελματικών οχημάτων, λειτουργήσει πλήρως το σύστημα και εναρμονιστούν με το νέο πρόγραμμα και οι εργαζόμενοι, ο τεχνικός έλεγχος θα επεκταθεί και στα επιβατικά αυτοκίνητα. «Θα μπορούμε να ελέγχουμε όπως παλιά όλα τα οχήματα, πλην των δικύκλων» σημειώνουν οι υπάλληλοι.

Τα παράβολα

Η χρέωση για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα ανέρχεται στα 38 ευρώ, για το παράβολο για τα Δ.Χ. επιβατικά στα 36   και άλλα τόσα για τα εκπαιδευτικά οχήματα. Η διαδικασία είναι η ίδια. Ο ενδιαφερόμενος «κλείνει» τηλεφωνικό ραντεβού (τηλ. 44243) και ο έλεγχος πραγματοποιείται κατά την προγραμματισμένη μέρα και ώρα αφού πληρωθεί το σχετικό παράβολο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ