21.12.2016 8:55

Σε ξέρα στα Μεστά προσέκρουσε το οχηματαγωγό «ΤΑΛΩΣ»

Καλά στην υγεία τους είναι τα 13 μέλη του πληρώματος του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίο «ΤΑΛΩΣ» που κατά την είσοδό του στο λιμάνι των Μεστών στη Χίο το βράδυ της Τρίτης προσέκρουσε σε ξέρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί εισροή υδάτων στη δεξιά του πλευρά κάτω από την ίσαλο γραμμή, στη δεξαμενή έρματος.

Ο πλοίαρχος του "ΤΑΛΩΣ" κατάφερε να δέσει το πλοίο στο λιμάνι και να αποβιβαστούν με απόλυτη ασφάλεια τα 13 φορτηγά οχήματα που μετέφερε.

Το "ΤΑΛΩΣ"  ελέχθηκε από δύτες οι οποίοι και διαπίστωσαν τρία ρήγματα στη δεξιά πλευρά του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου.

Από την πρόσκρουση του πλοίου δεν υπήρξε θαλάσσια ρύπανση ενώ ειδικά συνεργεία αναμένεται να προχωρήσουν σε αποκατάσταση της ζημιάς.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, τα νερά που μπήκαν μέσα στο πλοίο και αντιμετωπίζονται με τις αντλίες, έχουν κατακλύσει το σημείο ανάμεσα στις δεξαμενές καθαρού νερού και σε μία δεξαμενή καυσίμου.

Από την πρόσκρουση του πλοίου δεν υπήρξε θαλάσσια ρύπανση ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ειδικά συνεργεία αναμένεται να προχωρήσουν σε αποκατάσταση της ζημιάς.

Το πλοίο είναι τύπου ro-ro κατασκευής του 1971 με ελληνική σημαία και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιάς, Σύρος, Τήνος, Μύκονος, Μεστά Χίου Μυτιλήνη, Κυκλάδες και επιστροφή.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ