8.6.2015 17:25

Σχεδόν έτοιμο το Μουσείο αλλά χωρίς… δρόμο

ΨΑΧΝΟΥΝ 250.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

Προ των ευθυνών τους θέτει Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιφέρεια, η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου για τον δρόμο που θα συνδέει το Μουσείο Μαστίχας με τον κεντρικό οδικό άξονα.

Με ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση της ΕΜΧ σημειώνει ότι ενώ το έργο ολοκληρώνεται εντός του 2015 κι ενώ ο δρόμος έχει όλες τις προβλεπόμενες μελέτες και άδειες υστερεί σε χρηματοδότηση με αποτέλεσμα να είναι ανοιχτό πλέον το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί το πολυπόθητο μουσείο και να μην έχει δημιουργηθεί ο δρόμος που θα το συνδέει με τον κεντρικό οδικό άξονα.

Όπως σημείωσε στον «π» ο Κώστας Γανιάρης παρότι έχουν μπει όλες οι σφραγίδες κι έχει δοθεί και η άδεια από το Δασαρχείο, το έργο δεν έχει ακόμη ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πλαίσιο.

«Είναι ντροπή να μην έχει προχωρήσει η δημιουργία του δρόμου και να κολλάμε στο ποιος θα δώσει τα χρήματα για την κατασκευή του την ώρα που η Τράπεζα Πειραιώς έχει δώσει πάνω από 1 εκ. ευρώ και η Ένωση έχει χρηματοδοτήσει σειρά μελετών», σημείωσε ο ίδιος.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη διάνοιξη και ασφαλτόστρωση δρόμου που θα ξεκινάει από τον κεντρικό οδικό άξονα, θα διέρχεται από τον χώρο του μουσείου και θα εξέρχεται σε δασική έκταση ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για λόγους αντιπυρικής προστασίας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ