19.10.2016 10:08

Το Σωµατείο «Φίλοι Βρονταδουσιακών Εθίµων»

Ένα έθιµο που προσφέρει µοναδική κάθε φορά συγκίνηση, ένα προϊόν µικρού ή µεγάλου µόχθου που φέρει τον απόηχο του παρελθόντος, δεν µπορεί να γίνεται αντικείµενο φθηνού τουρισµού ή ρηχής πολιτικής .

Δεν αντέχει στη βία του χρήµατος ή της εξουσίας.

Κι ένα έθιµο -ζωντανό στη συνείδηση των νέων ανθρώπων- όταν το κακοµεταχειρίζονται, δεν σβήνει, µετουσιώνεται, απειλεί ή διχάζει όσους ψάχνουν απεγνωσµένα να βρουν εύκολο νόηµα στο όνοµά του  τους τιµωρεί.

Κάθε έθιµο -και ο ρουκετοπόλεµος- είναι κάτι παραπάνω από «κέφι» ή αντικείµενο αντιδικίας:

-Θα φύγω για το εξωτερικό! ∆εν παλεύεται η κατάσταση (ενν. η οικονοµική κρίση)

 –Και θ’ αφήσεις τις ρουκέτες;

Καλούµε λοιπόν όσους αγαπούν τα βρονταδούσικα έθιµα να ενισχύσουν την προσπάθειά µας να γνωρίσουµε και να κρατήσουµε ζωντανό (χωρίς υπερβολή…) κάθε δεδοµένο που µας ενώνει µε το παρελθόν και το µέλλον µας.

Το ∆ιοικητικό Συµβούλιο

Πληροφορίες για εγγραφές δίνονται στην έδρα του Σωµατείου στους Τρεις Μύλους Βροντάδου (στον ∆υτικό Μύλο): ∆ευτέρα 10.00-12.00, Τρίτη – Παρασκευή: 19.00-21.00, Σάββατο 18.00-20.00. Τηλέφωνα: 6944643573, 6972639119, email: vrontadousiaka.ethima@gmail.com

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ