2.12.2016 10:34

Σταματούν και τα γεύματα των εκπαιδευτικών στις στρατιωτικές λέσχες

ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Τη διακοπή της σίτισης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις στρατιωτικές λέσχες κατ΄ εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας καυτηριάζει η ΔΑΚΕ καθηγητών Νομού Χίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναζητά τους πραγματικούς λόγους αυτής της απόφασης, στην οποία είναι κάθετα αντίθετη και επισημαίνει:

 

          "Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, για το ποιοι άραγε είναι οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν τον αρχηγό των ΑΝΕΛ στη διακοπή ενός προγράμματος, το οποίο σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης και περικοπών συνεισέφερε σημαντικά στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που υπηρετούν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους (οι πιο πολλοί μάλιστα απ’ αυτούς σε παραμεθόριες και ακριτικές περιοχές).

          Ρωτάμε, λοιπόν, τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας τα εξής:

  • Ερεύνησε πριν προβεί στην παραπάνω ανακοίνωσή του για το εάν έχει προβλεφθεί από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ το σχετικό για την σίτιση των αναπληρωτών κονδύλι και για την τρέχουσα σχολική χρονιά;
  • Έχει εξετάσει, σε συνεργασία με τον Υπουργό Παιδείας, εναλλακτικές επιλογές για τη σίτιση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών όπως π.χ. σε πανεπιστημιακές λέσχες, σε εστιατόρια με τη χρήση εκπτωτικών κουπονιών κ. ά.;
  • Θεωρεί ότι είναι τεράστιο και ασήκωτο για τον κρατικό προϋπολογισμό το βάρος της σίτισης των καθηλωμένων μισθολογικά αναπληρωτών, που καλούνται να πληρώνουν απ’ την τσέπη τους υψηλά ως επί το πλείστον ενοίκια, μετακινήσεις σε 3-4 σχολεία με δικά τους καύσιμα κ.ά.; Των αναπληρωτών που για 3 και 4 μήνες το χρόνο είναι άνεργοι;

          Τέλος, αναρωτιόμαστε για το αν οι εκάστοτε κυβερνώντες θα κοιτάξουν, επιτέλους, με το δέοντα σεβασμό τους αναπληρωτές συναδέλφους μας, οι οποίοι  καταθέτουν τεράστια ψυχικά και οικονομικά αποθέματα στο καθεστώς κινητικότητας και εργασιακής ανασφάλειας, που είναι εγκλωβισμένοι εδώ και πολλά χρόνια."

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ