13.12.2016 18:34

Στο Leader πάντως δεν αναγνωρίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης των νησιών

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΧ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ 6.950.000 ΕΥΡΩ

Τα έργα θα είναι εκείνα που θα αποδείξουν το αληθές της κυβερνητικής εξαγγελίας για ενίσχυση των νησιών. Στην κατανομή των πιστώσεων των τοπικών προγραμμάτων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η πρόταση της ΕΤΑ Χίου βρέθηκε στην 29η θέση με εγκεκριμένο ποσό 6.950.000 ευρώ.

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΕΤΑ Χίου, Ιακ. Αμύγδαλος. «Έστω κι αν δεν αποτυπώνει την κυβερνητική βούληση ιδιαίτερης μεταχείρισης των νησιών, είναι μια κατανομή με δίκαια πληθυσμιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά. Εμείς στοχεύσαμε στο maximum της χρηματοδότησης, νομίζω όμως ότι πιάσαμε τον ρεαλιστικό στόχο», δήλωσε στον «π».

Από τα χρήματα αυτά ποσοστό γύρω στο 40% θα αφορά δημόσιες δαπάνες εξ’ ολοκλήρου χρηματοδοτούμενες, γεγονός που συνεπάγεται ότι από τις προτάσεις που έχει υποβάλλει η ΕΤΑ Χίου λογικά κάποιες δεν θα τύχουν χρηματοδότησης. «Είναι νωρίς ακόμα να γνωρίζουμε τι επακριβώς έχει χρηματοδοτηθεί, υποθέτω ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα μας κοινοποιηθεί», συμπληρώνει ο κ. Αμύγδαλος.

Από το βαθμό προετοιμασίας της ΕΤΑ Χίου θα εξαρτηθεί τώρα το πότε μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης των προσκλήσεων για ενισχύσεις ιδιωτικών επενδύσεων σε τουριστικά καταλύματα, βιοτεχνίες και μεταποιητικές μονάδες.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά που κατανέμονται οι πιστώσεις. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ