4.11.2016 12:28

Στο Παλιό Ορφανοτροφείο

Το μυστήριο στο παλιό ορφανοτροφείο έλυσε η Ομάδα Προσκόπων του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου το βράδυ του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου 2016! Ένα Μεγάλο Παιχνίδι διοργανώθηκε στους χώρους του Μιχαλείου Κτιρίου, του Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην πόλη της Χίου, με έντονο το στοιχείο του μυστηρίου!

«Ο γνωστός ερευνητής Ρομπέρτο Γκριλ, με τη δημοσιογράφο Έλλη Αβράμογλου, ζητά βοήθεια από τους Προσκόπους για την εξιχνίαση πέντε αιφνίδιων θανάτων, που σαν αποτέλεσμα είχαν το οριστικό κλείσιμο του Ορφανοτροφείου τη δεκαετία του ‘80! Το σενάριο ξεκινά στον κήπο του Πανεπιστημίου, όπου ο Ρομπέρτο, θα παρουσιάσει στα παιδιά την δασκάλα, την παραμάνα, τη μαγείρισσα και τον κηπουρό, τους τελευταίους εργαζόμενους του Ορφανοτροφείου, όπου θα ξεναγήσουν τα παιδιά στους χώρους και τις αίθουσες του κτιρίου!»

Οι Πρόσκοποι (παιδιά ηλικίας Στ’ Δημοτικού – Γ’ Γυμνασίου), χωρισμένοι σε ομάδες, διέσχισαν σκοτεινούς διαδρόμους, έλυσαν γρίφους, ξεκλείδωσαν μυστικές πόρτες και ήρθαν αντιμέτωποι με περίεργες μορφές διερχόμενοι από πέντε Αίθουσες και το κεντρικό Αμφιθέατρο «Ιωάννης Καράλης». Για την υλοποίηση του Μεγάλου Παιχνιδιού, συνεργάστηκαν όλοι οι Βαθμοφόροι του Συστήματος και φρόντισαν κάθε λεπτομέρεια (μεταμφιέσεις, ρόλοι, ήχοι, στολισμός), ώστε σε συνδυασμό με το χώρο, να δημιουργηθεί το κλίμα μιας πραγματικής ιστορίας.

“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το «11ο Δημοτικό Σχολείο Χίου» για τα σημαιάκια που στολίσαμε το Αμφιθέατρο και την επιχείρηση «Καρβέλι ΕΠΕ» για το μακρύ ξύλο φούρνου της μαγείρισσας. Ευχαριστούμε τη Διοίκηση και το Προσωπικό του Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την άδεια και τη διευκόλυνση σε μια τόσο διαφορετική χρήση των χώρων.

Ήταν μια δράση που κέντρισε το ενδιαφέρον, όχι μόνο των παιδιών, αλλά και γονέων και υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, που δήλωσαν ότι ευχαρίστως θα έπαιζαν και οι ίδιοι! Στα σχέδιά μας είναι η πραγματοποίηση ενός αντίστοιχου Μεγάλου Παιχνιδιού για ενήλικες (πιθανά ομάδες φοιτητών) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ προετοιμάζουμε το «Μια νύχτα στο Μουσείο» για την Αγέλη Λυκοπούλων μας. Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις μας στο: www.facebook.com/1spchios

Οι εμπειρίες από το προσκοπικό παιχνίδι αποτελούν πλούσιο εφόδιο για τη ζωή! Είμαστε εδώ για να τις προσφέρουμε απλόχερα, όπως μας τις πρόσφεραν και σε μας οι πιο παλιοί!”, αναφέρει το 1ο Σύστημα Προσκόπων Χίου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ