23.1.2017 17:27

Σύλληψη 2 Χιωτών για κατοχή λαθραίων τσιγάρων

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 249 ΠΑΚΕΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ 107 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΚΑΠΝΟΥ

Δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα, σχηματίστηκε σε βάρος δύο ανδρών ηλικίας 33 και 44 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να κινούνται σε περιοχή της νότιας Χίου, με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 44χρονος και σε έλεγχο ακολούθησε, βρέθηκαν στο χώρο αποσκευών του οχήματος 130 πακέτα τσιγάρων και 38 συσκευασίες καπνού, τα οποία όπως διαπιστώθηκε, δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 33χρονου, εντοπίστηκαν 119 πακέτα τσιγάρων   και 69 σκευασίες με καπνό, που δεν έφεραν την ειδική ταινία ασφαλείας.

Κατά την εξέλιξη της έρευνας, προέκυψε ότι σε βάρος του 44χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αιγαίου, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Οι παραπάνω ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού κατασχέθηκαν, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ