8.12.2016 13:55

Συνταξιούχοι και ναυτικοί "έσωσαν" την απεργία

Στις κουρασμένες πλάτες των συνταξιούχων ναυτικών στηρίχτηκε το όποιο γόητρο έμεινε σε μια απεργία που ήταν καταδικασμένη εξ αρχής σε αποτυχία εξαιτίας της βεβιασμένης εξαγγελίας της, εξαιτίας του σπασμωδικού της χαρακτήρα και εξαιτίας του ότι πλέον όλοι γνωρίζουν πως με μια απεργία φωτοβολίδα δεν γίνεται τίποτα.

Στο Εργατικό Κέντρο Με συνταξιούχους και λιγοστούς εν ενεργεία ναυτικούς γέμισε το πρωί της Πέμπτης το Εργατικό Κέντρο Χίου.

Λόγω καιρού η απεργιακή συγκέντρωση μεταφέρθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου όπου πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες με τον πρόεδρο των Συνταξιούχων Ναυτικών Μ. Ατσίπαπα να μονοπωλεί σχεδόν το μικρόφωνο εξαιτίας της σύνθεσης του ακροατηρίου αλλά και της σπουδαιότητας του ζητήματος, της φορολόγησης των ναυτικών, για το νησί μας.

Ούτε μνημόσυνο

Όσο το συνδικαλιστικό κίνημα δεν αφουγκράζεται την κοινωνία, όσο επιμένει σε αόριστα και μαζικά καλέσματα χωρίς θεματικά ή κλαδικά αιτήματα τόσο οι απεργιακές συγκεντρώσεις με μοναδικούς απεργούς τους μη εργαζόμενους συνταξιούχους και συνδικαλιστές θα τείνουν να μοιάζουν ολοένα και περισσότερο με μνημόσυνα.

Εν είδη επικήδειου μίλησαν οι εκπρόσωποι των ναυτικών, των οικοδόμων, των καθηγητών, χωρίς στο ακροατήριο να υπάρχει έστω και ένας από τον κλάδο ή το προεδρείο του κάθε συλλόγου. Για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά και τις επιπτώσεις της μίλησε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κ. Μαϊστράλης.

Οι εργαζόμενοι στο ΠΑΜΕ

Λιγότεροι μεν με περισσότερο παλμό δε ήταν οι απεργοί του ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι από τον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα, άνεργοι συνταξιούχοι και φοιτητές. Πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην αρχή της Απλωταριάς και αμέσως μετά πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ