14.11.2015 12:33

Σύριος ο κυβερνήτης του σκάφους στον Καταρράκτη, του απαγέλλονται κατηγορίες

ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΑΜΕΛΙΑ

Ανακοίνωση για το περιστατικό στον καταρράκτη, που στάθηκε αφορμή για να χάσει τη ζωή του ένα τρίχρονο παιδί εξέδωσε το Λιμεναρχείο Χίου. 

Σε αυτήν αναφέρει: 

"Στον εντοπισμό δεκαπέντε (15) αλλοδαπών προσφύγων, εκ των οποίων ένα ανήλικο αγόρι χωρίς τις αισθήσεις του και στη σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Χίου από ιδιώτη, για την ύπαρξη λέμβου, η οποία είχε προσαράξει, με ικανό αριθμό αλλοδαπών προσφύγων, στη βραχώδη περιοχή “ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ”  ν. Χίου  με αποτέλεσμα ο κινητήρας της λέμβου να εκραγεί και οι επιβαίνοντες να πέσουν στη θάλασσα.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ όπου εντόπισαν τους ανωτέρω να έχουν εξέλθει από τη θάλασσα, ενώ ένα ανήλικο αγόρι δεν είχε τις αισθήσεις του.

Το ανήλικο αγόρι και δύο (02) ακόμα αλλοδαποί που έχρηζαν ιατρικής βοήθειας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ότι το ανήλικο αγόρι (ηλικίας 3 ετών) είχε καταλήξει, ενώ τα έτερα δύο (02) άτομα παραμένουν στο Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Οι παραπάνω συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ από τους αλλοδαπούς πρόσφυγες υποδείχθηκε ένας 18χρονος αλλοδαπός ως ο χειριστής της λέμβου ο οποίος και συνελήφθη για τη μεταφορά των ανωτέρω καθώς και για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

 Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω λέμβος, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής του 3χρονου αγοριού".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ