25.11.2016 18:28

Τα λέει έξω από τα δόντια η Αγλαΐα Κυρίτση

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΙΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ

Την πολιτική της κυβέρνησης και τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία δείχνει ως υπεύθυνους η Αγλαία Κυρίτση, για τα τραγικά γεγονότα στη Μόρια της Λέσβου και το κλίμα έντασης που υπάρχει στη Χίο, μη διστάζοντας να κατηγορήσει την κυβέρνηση για υποτέλεια και παραχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

"Όσο είδαμε τη νύχτα στη Μόρια, με δύο νεκρούς και δυο σοβαρά τραυματίες, όσα επικίνδυνα παρακολουθούμε να εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες στη Χίο, αποτελούν ένα προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα, το οποίο έχει υπεύθυνους. Είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκία, την οποία πειθήνια υπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πολιτική, η οποία έχει μετατρέψει τα νησιά μας σε μια τεράστια αποθήκη πάνω από 16.000 εγκλωβισμένων και απελπισμένων ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονται κυριολεκτικά παγιδευμένοι και, μάλιστα, καλούνται να ζήσουν σε άθλιες συνθήκες", αναφέρει η επικεφαλής της παράταξης Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο και προσθέτει,  "Από την άλλη και κόντρα στις ακροδεξιές εμπρηστικές κραυγές και πρακτικές που πατάνε σ’ ένα πραγματικό πρόβλημα για να υπηρετήσουν άλλους στόχους, οι κάτοικοι της Χίου έδωσαν και χτες τη δική τους απάντηση. Η Χίος της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας έδωσε για μια ακόμα φορά τη δική της απάντηση στα κάθε λογής φασιστοειδή -και θα το ξανακάνει.

Η πραγματικότητα, όμως, που διαμορφώνεται απαιτεί άμεσα λύσεις και πολιτικές πρωτοβουλίες, αλλιώς τα πράγματα θα γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα, όλο και πιο έκρυθμα. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης και να προβλέψει όσα θα ακολουθήσουν. Και ακριβώς γι’ αυτό η ευθύνη όσων συνεχίζουν να υπηρετούν αυτές τις πολιτικές είναι ακόμα μεγαλύτερη".

Η κ. Κυρίτση κατηγορεί την κυβέρνηση για υποτέλεια και για παραχώρηση του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ και καταλήγει "Η οικονομική υποταγή, η αποικιοποίηση, πλέον «συναντιέται» με το προσφυγικό και δημιουργεί ένα εκρηκτικό κοινωνικό κλίμα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την τακτική της να λέει «ναι» σε κάθε απαίτηση των δανειστών αποδέχεται το ρόλο που αναθέτουν στη χώρα μας οι ιμπεριαλιστές που ευθύνονται για τα εκατομμύρια των απελπισμένων προσφύγων, έχοντας, μάλιστα, παραχωρήσει και το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ.

Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες είναι άρρηκτα δεμένη με τον αγώνα για το τέλος της υποταγής, για το τέλος των ιμπεριαλιστικών πολέμων, για το τέλος των πολιτικών που θέλουν τη χώρα μας αποικία και αποθήκη δυστυχισμένων και εγκλωβισμένων προσφύγων".

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ