5.8.2014 11:21

Ταμπουρωμένοι στα καταστήματά τους

Αποφασισμένοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους ακολουθώντας την οδό της δικαιοσύνης είναι οι καταστηματάρχες αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχή των Ταμπάκικων.

Αιτία όπως σημειώνουν με καταγγελία τους στον «π» είναι η παρουσία του κάδου ανακύκλωσης απορριμμάτων στην Ιχθυόσκαλα, που συχνά αποτελεί την κύρια αιτία δυσοσμίας στην περιοχή.

«Δεν αντέχουμε άλλο»

«Πάει πάνω από 5 χρόνια που ταλαιπωρούμαστε με αυτή την κατάσταση. Το πρόβλημά μας είναι ο κάδος που έχει τοποθετηθεί στην Ιχθυόσκαλα. Είτε πετάνε μέσα ψόφια ψάρια είτε άλλα οργανικά απόβλητα με αποτέλεσμα με τη ζέστη και την υγρασία η περιοχή να μυρίζει έντονα κυρίως όταν έχει άπνοια, οπότε το πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε όλοι οι καταστηματάρχες της οδού Καλουτά», σημείωσε στον «π» ο καταστηματάρχης Γ. Κριτούλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόβλημα έγκειται στην αδιαφορία των υπευθύνων που παρά τις εκκλήσεις κατοίκων και εμπόρων ενθαρρύνουν τη ρήψη τέτοιων αποβλήτων με τη χρήση ανοικτού κάδου.

«Πρώτα ο κάδος ήταν τοποθετημένος στην πλευρά του Φρουρίου, στη συνέχεια μεταφέρθηκε δίπλα στη Ιχθυόσκαλα κι έχουμε πάλι τα ίδια. Η περιοχή μυρίζει σαν ψοφίμι. Ο κόσμος που έρχεται στα καταστήματά μας δεν μπορεί να σταθεί όρθιος από τη βρωμιά. Δεν ζητάμε κάτι παράλογο. Ζητάμε τα αυτονόητα. Να κάνουν επιτέλους κάτι με αυτό το θέμα», κατέληξε ο κ. Κριτούλης.

Τα λεγόμενά του επιβεβαίωσε και ο Β. Καραμανλής που διατηρεί κατάστημα στην περιοχή. Όπως είπε η κατάσταση είναι τόσο αποπνικτική, που τις ημέρες με άπνοια αναγκάζονται να ταμπουρώνονται μέσα στα καταστήματα εξαιτίας της έντονης οσμής.

«Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι υπεύθυνος. Εμείς ζητάμε τα απολύτως λογικά. Είτε να μην πετούν μέσα τέτοια απόβλητα είτε να προμηθευτούν άλλο κάδο, κλειστού τύπου με ψυκτήρα ώστε να μην υπάρχει αυτή η δυσωδία», είπε.

«Θέμα του Δήμου»

Το μπαλάκι των ευθυνών στον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ν. Μαρτάκη, ασκώντας του έντονη κριτική έριξε με δηλώσεις του στον «π» ο διευθυντής της Ιχθυόσκαλας Ντ. Στούπος.

Με αφορμή το γεγονός ότι η Ιχθυόσκαλα αποτελεί χώρο υγειονομικού ενδιαφέροντος και συνεπώς απαγορεύεται η παρουσία του κάδου σε απόσταση αναπνοής από τις εγκαταστάσεις, ο κ. Στούπος κατηγόρησε την υπηρεσία καθαριότητας για αδιαφορία σχετικά με το ζήτημα.

«Διαβεβαιώνω τον καθένα ότι από την Ιχθυόσκαλα δεν γίνεται ρίψη ψαριών μέσα στον κάδο. Ο κάδος που έφεραν τώρα δεν είχε καθαριστεί προηγουμένως με αποτέλεσμα να έχει αυτή την έντονη μυρωδιά. Για να φανταστεί κάποιος τι κατάσταση επικρατεί αυτή τη στιγμή, απασχολούμε έναν εργάτη από την υπηρεσία μας προκειμένου να καθαρίζει την περιοχή γύρω από τον κάδο. Είναι κάτι που έπρεπε να κάνει ο Δήμος και το κάνει η Ιχθυόσκαλα. Έχω παρακαλέσει και παλιότερα να παρακολουθήσουμε ποιος ρίχνει οργανικά απόβλητα στον κάδο και δεν ήθελαν. Σας διαβεβαιώνω ότι έχω δει μέχρι και κρεοπώλη που έχει πετάξει εντόσθια μέσα σε αυτόν», σημείωσε ο κ. Στούπος.

Από την πλευρά του πάντως ο κ. Μαρτάκης αρνήθηκε ότι η υπηρεσία καθαριότητας είναι υπεύθυνη για τη συγκεκριμένη κατάσταση σημειώνοντας ότι ο κάδος τοποθετείται εκεί όπου η υπηρεσία κρίνει σκόπιμο ότι εξυπηρετεί τον περισσότερο κόσμο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ