6.11.2015 15:58

Τις ελπίδες τους στις άδειες

ΛΥΣΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΑΔΡΑΝΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Η λειτουργία των δύο επιλεγμένων χώρων εναπόθεσης των αδρανών οικοδομικών υλικών θα λύσει έως ενός σημείου, το τεράστιο πρόβλημα της απόρριψης στους δρόμους των άχρηστων οικοδομικών  υλικών και των απορριμμάτων εκσκαφής. Εκεί έχει εναποθέσει τις ελπίδες του ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γ. Μπελέγρης, απαντώντας στο χθεσινό πρωτοσέλιδο του «π».

Οι χώροι

Μόνη διέξοδος, επισήμανε,  είναι η λειτουργία των δύο χώρων απόρριψης των οικοδομικών υλικών από εκσκαφές, στον Αγ. Γιάννη το Θόλο και στον παλιό σκουπιδότοπο του Θολοποταμίου. Η δημοτική αρχή προσπαθεί να τους εντάξει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα αποκατάστασης παλιών λατομείων.

Στο επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η υπηρεσία Καθαριότητας θα ζητήσει την έγκριση της απαιτούμενης πίστωσης για να κατατεθεί ο φάκελος αδειοδότησης της λειτουργίας τους.

« Μόλις κατατεθεί ο φάκελος θα πάρουμε την έγκριση προσωρινής λειτουργίας. Έως τότε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο. Έχουμε καθαρίσει τρεις φορές  το χώρο  με τεράστιο οικονομικό κόστος. Έχουμε απευθύνει εκκλήσεις, έχουμε  επιβάλλει πρόστιμα. Με ψάξιμο στα απορρίμματα βρήκαμε στοιχεία, εντοπίσαμε δύο  δράστες,  επιβάλλαμε  στον καθένα πρόστιμο των 500 ευρώ, αλλά οι αδιάφοροι δεν πτοούνται», δηλώνει ο κ. Μπελέγρης.

Όσο δούλευε η εταιρεία κατασκευής του φράγματος, τους έδιωχνε  ένας φύλακας. Από τότε που σταμάτησαν οι εργασίες, δεν υπάρχει και επιτήρηση.

«Έχουμε διαπιστώσει ότι η απόρριψη γίνεται κυρίως τις απογευματινές ώρες. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να διαθέσουμε υπαλλήλους, δεν μπορούμε να κλείσουμε το δρόμο γιατί θα αποκλείσουμε ιδιοκτησίες κατοίκων των Καρυών, δεν μπορούμε να εγκαταστήσουμε κάμερες γιατί δεν υπάρχει ηλεκτρική παροχή», προσθέτει. Έως τότε υπομονή, αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε και εμείς στην εξάλειψη του φαινομένου. Δεν είναι “ανήθικο κάρφωμα” να καταγγέλλουμε όποιον διαπιστώνουμε ότι βιάζει το ανθρωπογενές περιβάλλον. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ