5.12.2016 13:30

Τμήμα Τουρισμού ζητά και ο Ανδρ. Μιχαηλίδης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Επιστολή με την οποία ζητά από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

κ. Κώστα Γαβρόγλου τη θετική εξέταση του αιτήματος ίδρυσης Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στη Σχολή Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, έστειλε ο βουλευτής Χίου, Ανδρ. Μιχαηλίδης.

"Είναι στέρεη πεποίθησή μου πως ο χρόνος και ο τόπος ίδρυσης πανεπιστημιακών Τμημάτων πρέπει να αποφασίζεται πρωτίστως επί τη βάσει επιστημονικών κριτηρίων, όπως αυτά σταθμίζονται από την πανεπιστημιακή κοινότητα στα πλαίσια της αυτόνομης λειτουργίας της. Η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου πληροί αναμφίβολα αυτές τις προϋποθέσεις. Δεν θα ήμουν όμως απόλυτα ειλικρινής αν δεν σημείωνα πως, πλέον των επιστημονικών-ακαδημαϊκών λόγων, η ίδρυση του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού θα αποτελέσει και μία κίνηση με υψηλή συμβολική και κοινωνική αξία για ένα νησί όπως η Χίος που σε αυτή τη συγκυρία βρίσκεται στο σημείο τομής της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης που δοκιμάζουν τη χώρα μας.

Είμαι βέβαιος πως θα εξετάσετε όσο πιο σύντομα μπορείτε το αίτημα αυτό της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και της Χιακής κοινωνίας, και ευελπιστώ στη θετική ανταπόκρισή σας. Προσβλέπω στο σύντομο μέλλον και σε μία συνάντηση μαζί σας ώστε να σας εκθέσω εκτενέστερα το ζήτημα", καταλήγει στην επιστολή του ο βουλευτής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ