28.11.2013 15:59

Τρέχουν να γλυτώσουν το 13%

ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Μ.Χ.

Τρέχουν και δε φτάνουν οι μαστιχοπαραγωγοί να προλάβουν τις προθεσμίες για την παραλαβή του μαστιχιού μέσα στο 2013, μήπως και γλυτώσουν τη χατζάρα της εφορίας που επιβάλλεται από το 2014 με φόρο 13%.

Η Ε.Μ.Χ. ξεκινά την παραλαβή του μαστιχιού από την ερχόμενη Δευτέρα, 2 του Δεκέμβρη, έχοντας εντατικοποιήσει ρυθμούς και βάρδιες προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στον αυξημένο, λόγω των συνθηκών φόρτο. Ήταν άλλωστε μια δέσμευση του προέδρου Ευθ. Μονιάρου απέ4ναντι στους μαστιχοπαραγωγούς, να διευκολύνει όσο μπορεί στην παραλαβή προκειμένου να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερους παραγωγούς πριν το κλείσιμο της χρονιάς.

Τα ραντεβού όπως ήταν αναμενόμενο κι όπως έγραφε τις προηγούμενες μέρες ο 'π' έχουν γίνει ανάρπαστα ενώ ελάχιστα έχουν μείνει για τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη.

"Δεν είμαστε βέβαιοι για τον ακριβή αριθμό των μαστιχοπαραγωγών που εν τέλει θα παραδώσουν το μαστίχι μέσα στον Δεκέμβριο εντούτοις εκτιμούμε σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις τους ότι η ποσότητα που θα παραδοθεί θα κυμανθεί 63-65 τόνους " δήλωσε στον "π' ο Ευθ. Μονίαρος.

Και αποζημιώσεις

Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ακολουθηθεί πιστά το χρονοδιάγραμμα και οι πληγέντες από την πυρκαγιά του 2012 να αρχίσουν να αποζημιώνονται τέλος Γενάρη με αρχές Φλεβάρη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ