14.10.2016 9:17

Τρέλαναν τους Λονδρέζους με φυστίκι Αιγίνης και μανταρίνι Χίου

ΜΟΝΟ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΑΣ

Το Λονδίνο υποκλίνεται στις λιχουδιές των καταστημάτων Carpo εδώ και κάποια χρόνια καθώς το καταναλωτικό κοινό ξετρελαίνεται με τους πεντανόστιμους ξηρούς καρπούς τους, τα αποξηραμένα φρούτα τους και τις απίθανες σοκολάτες τους! Πρόκειται  για μια επιχείρηση που ανήκει σε Έλληνες και συγκεκριμένα στα αδέρφια Κώστα, Βασίλη και Αλέξη Κοντόπουλο οι οποίοι δεν φοβήθηκαν την κρίση, αντίθετα την αξιοποίησαν σαν ευκαιρία με λαμπρά αποτελέσματα.

Ενδεικτκά της επιτυχίας των συγκεκριμένων καταστημάτων αποτελεί σειρά δημοσιευμάτων στη Βρετανία. Η εφημερίδα Guardian έγραψε ότι το Carpo προσφέρει εκπληκτικούς ξηρούς καρπούς και σοκολάτες και ότι σερβίρει έναν από τους καλύτερους καφέδες στο Λονδίνο, για να ακολουθήσει τον Φεβρουάριο του 2014 η λίστα με τα έξι καλύτερα ντελικατέσεν στη βρετανική πρωτεύουσα από το περιοδικό Mayfair, όπου το Carpo κατατάχθηκε στην τρίτη θέση μετά τα φημισμένα Fortnum & Mason και Laduree. Και βέβαια τα θετικά σχόλια στον αγγλικό Τύπο δεν σταματούν εδώ, αφού αναφορές στο κατάστημα και στα ποιοτικά προϊόντα του έχουν κάνει κατά καιρούς οι: Independent, Observer, Harper's Bazaar, Cosmopolitan, Time Out αλλά και ο διάσημος σεφ Τζέιμι Ολιβερ.

Μια σειρά από γαλαζοαίματοι αλλά και σταρ, όπως ο Τζόνι Ντεπ, έχουν ήδη επισκεφτεί το Carpo στο Λονδίνο και έχουν δοκιμάσει τα προϊόντα του. Οι Λονδρέζοι λάτρεψαν τις σοκολάτες και τα αποξηραμένα μανταρίνια από τη Χίο, ενώ τρελαίνονται να δοκιμάζουν ξηρούς καρπούς μέσα από τα τσουβάλια. Είναι μια νέα εμπειρία γι' αυτούς.

 

Αξίζει να σημειωθεί πώς η επιχειρηματική πορεία των τριών αδελφών ξεκίνησε το 1991 από ένα μικρό παντοπωλείο στην Ανω Κυψέλη.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα των καταστημάτων:

«Εχοντας πολύτιμη παρακαταθήκη τη συνεργασία με πανελλήνια δίκτυα καταστημάτων, ξενοδοχεία, εστιατόρια αλλά και εμπόρους, την καθημερινή εξυπηρέτηση 300 σημείων στο νομό Αττικής αλλά και την αποκλειστική αντιπροσωπεία των προϊόντων Jacobs Espresso στον νομό Αττικής, γνωρίζαμε πολύ καλά τι θέλαμε να είναι το «Carpo Κολωνάκι». Ένα κατάστημα όπου κάποιος θα βρίσκει εκλεκτούς ξηρούς καρπούς όλων των ειδών που καβουρδίζονται μπροστά σας -για την ποιότητα των οποίων είμαστε σίγουροι καθώς η Carpo Hellas διαθέτει πιστοποιητικό ποιότητας ISO 22000-, αποξηραμένα φρούτα εγγυημένης ποιότητας και καλό καφέ. Σοκολάτες που θέλεις να τις γευτείς όλες, τα καλύτερα μέλια από Έλληνες παραγωγούς, λιαστές ντομάτες, μανιτάρια,  και άλλα προϊόντα που θα τα βρίσκετε μόνο στην εποχή τους.

Το 2013 αποφασίσαμε τη στρατηγική ανάπτυξη στο εξωτερικό, με πρώτο σταθμό το Λονδίνο. Στο 16 της οδού Πικαντίλυ, το Carpo ανοίγει από νωρίς το πρωί για καφέ στο χέρι ή με σακουλάκια φρέσκου καφέ για το γραφείο και το σπίτι, μέχρι αργά το βράδυ για λίγη σοκολάτα για τον δρόμο, ξηρούς καρπούς για το σινεμά ή την φιλική συγκέντρωση, γευστικές δοκιμές και γευσιγνωστικές συζητήσεις ωσότου να σβήσουν τα φώτα και να σκεπαστούν τα σακιά με τους ξηρούς καρπούς».

Oi λιχουδιές του Carpo περιμένουν το διεθνές κοινό και σε ένα ακόμα κατάστημα στο Λονδίνο, στο  Knightsbridge. Σε ότι αφορά το ελληνικό κοινό, εκτός από το Κολωνάκι, μπορεί να βρει τα Carpo,στο Ψυχικό και το Gοlden Hall.

Πηγη:http://www.economy365.gr/

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ