16.11.2016 16:12

Υμνούν την μαστίχα οι Financial Times

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΗ Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ… ΜΑΓΙΚΟ ΧΙΩΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ

Την γαστρονομική διάσταση και χρήση της μαστίχας Χίου σε μια πληθώρα καθημερινών χρήσεων επεξηγεί και σχεδόν απογειώνει με κολακευτικά σχόλια η αρθρογράφος των Financial Times που βρέθηκε στη Χίο για ρεπορτάζ αναφορικά με τον ντόπιο «χρυσό».

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο νησί, την ιστορία του και το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό στους μαζικούς τουρίστες πράγμα που του δίνει μία αυθεντικότητα ξεχωριστή.

Η δημοσιογράφος συνοδευόμενη από ένα Λιβανέζο μάγειρα περιηγήθηκε και μυήθηκε στις γαστρονομικές προεκτάσεις της μαστίχας, στα γλυκά και στα φαγητά. Από την Χώρα και τα κουλούρια και τους λουκουμάδες ως το Mastiha shop και την τεράστια ποικιλία προϊόντων, στο Πυργί και τα Μεστά, στα ζωγραφιστά σπίτια και στα πανέμορφα μεσαιωνικά σοκάκια. Από τους μεζέδες του τυριού και του κεφτέ μέχρι το παγωτό μαστίχα, η δημοσιογράφος υμνεί το νησί και την φιλοξενία του, ευτυχώς χωρίς να γίνεται αναφορά στην παρουσίαση αυτή για το προσφυγικό πρόβλημα και τα όσα έχουν συμβεί στο νησί τους τελευταίους μήνες.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ