16.11.2016 12:26

Υπόδειγμα επιτυχίας

ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΟ ΧΙΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ

Η Χίος παράγει και εξάγει μαστίχα, ναυτικούς, γλυκά του κουταλιού, ψάρια ιχθυοκαλλιεργειών και κάτι ακόμα. Υποδειγματικές δομές ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής. Δεν την πιάνει το μάτι μας αλλά η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου», ριζωμένη και εγκατεστημένη στον τόπο μας εδώ και μια εικοσαετία, έχει απλώσει τη δράση της στο Περιστέρι, έχει εδραιωθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμιακά Δήμους της Αττικής και διαρκώς διευρύνει τη δράση της, τώρα με δυο νέες δομές, το Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος «Ηλίανθος» και το Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης.

Το Κέντρο ξεκίνησε το 1996 από το νησί μας ως μια πρωτοβουλία 14 επιστημόνων, είναι πια στελεχωμένο με 95 άτομα εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, 18 εθελοντές και 49 άτομα πρακτικούς ασκούμενους.

Συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, τις οποίες βράβευσε για την πολύτιμη στήριξη τους και πέτυχε τις νέες του δομές να εγκαινιάσει προσωπικά ο δήμαρχος Περιστερίου.

Έχει μια τεχνογνωσία και κουλτούρα διαχείρισης Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Εταιρειών πολύτιμη για το νησί μας. Μήπως ήρθε η στιγμή να αναδειχθεί η υποδειγματική δουλειά του και να αποτελέσει πρότυπο και για άλλες παρόμοιες δράσεις στον τόπο μας; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ