10.11.2016 10:13

Υψώθηκε περήφανη

Με την έπαρση του αντίγραφου της σημαίας που είχε υψωθεί πριν από 104 χρόνια με την είσοδο του απελευθερωτή Ελληνικού Στόλου στο λιμάνι της Χίου, δόθηκε το πρωί της Πέμπτης το "σύνθημα" των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια της Χίου που φέτος συνδυάζονται με την έλευση της θαυματουργής εικόνα της Παναγίας της Σουμελά.

Σε μια κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα στο Διοικητήριο Χίου αναρτήθηκε πιστό Ομοίωμα της πρώτης σημαίας της Απελευθέρωσης της Χίου η οποία υψώθηκε  πριν από 104 χρόνια.

Η πρώτη χειροποίητη Σημαία κατασκευάστηκε από την Ευγενία Μαδιά και υψώθηκε από την ίδια με την είσοδο του απελευθερωτή Ελληνικού Στόλου στο λιμάνι της Χίου. Το ομοίωμα φιλοτεχνήθηκε από τη Δώρα Κρομμύδα. 

Το πολύτιμο ιστορικό κειμήλιο της Πρώτης Σημαίας της Απελευθέρωσης της Χίου φυλάσσεται στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου Κοραής.

Την έπαρση της Σημαίας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Στ. Κάρμαντζης, ενώ παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Κ. Παπαδόπουλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Γ. Καμπούρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Μανάρας, η Αν. Διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου κα Ελένη Βουτιέρου καθώς και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ποντίων Χίου.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ