7.8.2014 10:59

«Εκ νέου εκλογές στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου» [ΗΧΗΤΙΚΟ]

Μπροστά σε μία μεγάλη δικαστική περιπέτεια, χωρίς μάλιστα νομικό τετελεσμένο, βρίσκεται η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μετά τη χθεσινή απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά που ακυρώνει την εκλογή της Χρ. Καλογήρου στη θέση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη όπως είχε αναφέρει παλαιότερα σε πρωτοσέλιδη αναφορά του ο «π» έρχεται ως αποτέλεσμα της ένστασης τεσσάρων πολιτών της Λέσβου μεταξύ αυτών και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ι. Ζερδελή και του νυν επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» Β. Τεντόμα.

Το σκεπτικό της απόφασης

Και οι τέσσερις υπογράφοντες το κείμενο της ένστασης, από την αρχή επεσήμαναν ότι υπάρχει νομικό κώλυμα με την αιτιολογία ότι η Χρ. Καλογήρου διατηρούσε τη θέση της διορισμένης από την Κυβέρνηση Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ακόμα και κατά την διαδικασία ανακήρυξης των υποψήφιων περιφερειακών συνδυασμών.

«Το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά έκανε δεκτή την ένσταση των τεσσάρων αποφασίζοντας ουσιαστικά ότι υπάρχει νομικό κενό σε ότι αφορά στους κατέχοντες τη θέση του Γ.Γ. της Α.Δ. Αιγαίου, όταν για μία απλή θέση Γενικού Διευθυντή υπάρχει νομικό κώλυμα με την αιτιολογία ότι μπορεί να επηρεάσει το εκλογικό σώμα», είπε αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της εκδίκασης ο Β. Τεντόμας.

 «Εκ νέου εκλογές» λέει ο Τεντόμας

Ως μονόδρομο χαρακτήρισε τη διενέργεια εκ νέου εκλογών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο Β. Τεντόμας. Σύμφωνα με την προσωπική του άποψη «εφόσον η Δικαιοσύνη έκρινε ότι η ίδια ήταν σε θέση να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα από τη θέση που κατείχε άρα επηρεάστηκε και το εκλογικό αποτέλεσμα. Η δική μου άποψή είναι ότι πρέπει να προκηρυχτούν ξανά εκλογές. Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη που λέει ότι πρόκειται για ένα καθαρά ενδοπαραταξιακό ζήτημα που πρέπει να λύση ο συνδυασμός της κ. Καλογήρου και να αναδείξει νέο περιφερειάρχη στη θέση της», σημείωσε ο κ. Τεντόμας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως... έχει ουρά το μακαρόνι... Με δεδομένο αφενός την πρόθεση της ίδιας να καταθέσει αίτηση αναίρεσης και αφετέρου το γεγονός ότι δεν υπήρξε ουδέποτε στο παρελθόν αντίστοιχη περίπτωση, όλα συντείνουν στο  ότι θα δαπανηθεί αρκετός χρόνος μέχρι το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο να βρει τον βηματισμό του.

Οι πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν στα γειτονικά μέσα της Λέσβου, κάνουναναφορές για αντικατάστασή της κ. Καλογήρου, από τον αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Στρατή Κυτέλλη, χωρίς ωστόσο τίποτα να έχει επιβεβαιωθεί από την ίδια την Περιφερειάρχη και τον συνδυασμό της.

Ακούστε όσα δήλωσε στον «π» ο Βασίλης Τεντόμας:

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ