31.1.2013 13:00

Εκστρατεία διάσωσης των ΚΤΕΟ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ

Στη χρηματοδότηση των δημόσιων ΚΤΕΟ, προκειμένου σε πρώτη φάση να αποκτήσουν το ISO 9000 και να συνεχίσουν να λειτουργούν, προχωρά άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ μέχρι τον Ιούνιο με άλλη μια χρηματοδότηση θα «επενδύσει» στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους.

Η απόφαση αυτή έρχεται να δώσει ζωή και πάλι στα δημόσια ΚΤΕΟ της Περιφέρειας που έχουν αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία τους λόγω της έλλειψης πιστοποίησης, όπως όριζε  η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

«Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού συμβουλίου εγκρίθηκε το ποσό των 10.000 ευρώ με το οποίο θα μπορεί το ΚΤΕΟ της Χίου να εξασφαλίσει άμεσα την πιστοποίηση, άρα και να επαναλειτουργήσει σε ένα μήνα περίπου» δήλωσε στον «π» ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Γανιάρης.

Η συνέχιση της λειτουργίας των δημόσιων ΚΤΕΟ στα νησιά θεωρείται πολύ σημαντική, πολύ δε περισσότερο για τα επαγγελματικά αυτοκίνητα που θα είναι αναγκασμένα για τους ελέγχους να μεταβαίνουν στην

Αθήνα με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς κόστους.

Γι αυτό το επόμενο βήμα είναι ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού τους, έτσι ώστε σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου που εναρμονίζεται με τις εντολές της Ε.Ε., να μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. «Σε δεύτερη φάση αποφασίσαμε να χρηματοδοτηθούν τα ΚΤΕΟ με 100.000 ευρώ, μέχρι τον Ιούνιο, έτσι ώστε να εκσυγχρονιστούν και να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους σύμφωνα με τα όσα ορίζει το νέο θεσμικό πλαίσιο», κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης συμπληρώνοντας πως από την πρώτη στιγμή εκφράστηκε από της Περιφερειακή Διοίκηση, η βούληση για συνέχιση της λειτουργίας των ΚΤΕΟ στα νησιά μας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ