14.1.2013 11:58

Χιώτης αντιδήμαρχος στη λίστα των 500 αιρετών που ερευνά το ΣΔΟΕ

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δοθούν τις επόμενες μέρες τα ονόματα αιρετών αρχόντων και υπευθύνων τεχνικών υπηρεσιών στους οποίους θα απαγγελθούν κατηγορίες επειδή, όπως έδειξε πολύμηνη έρευνα του ΣΔΟΕ, έμπαιναν εκατομμύρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ακόμα και αν οι υπηρεσίες του δήμου τους δεν είχαν  ούτε ένα σακί... τσιμέντο  για να στρώσουν ένα πεζοδρόμιο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 500 δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι έργων, καθώς και οι υπεύθυνοι τεχνικών υπηρεσιών των δήμων θα βρεθούν αντιμέτωποι με το νόμο καθώς, κάποιοι από αυτούς, χτίζανε ακόμα και τις βίλες τους με... υλικά των δήμων!

«Με δύο εκσκαφείς, 5 εργάτες και 3 σακιά άμμο, κάποιοι παντελόνιαζαν 500.000 ευρώ» λέει στέλεχος του υπουργείου που γνωρίζει τα αποτελέσματα των ελέγχων
 
Με εντολή εισαγγελέα άνοιξαν χιλιάδες τραπεζικοί λογαριασμοί δημάρχων και αντιδημάρχων μικρών και μεγάλων δήμων, ακόμα και προέδρων τοπικών διαμερισμάτων. Με αντιμισθία της τάξεως των 27.000 ευρώ που έπαιρναν το χρόνο, το ΣΔΟΕ βρίσκει ότι έμπαιναν εμβάσματα στους λογαριασμούς τους, ύψους 500.000 ευρώ και άνω.


Στη Χίο

Σημαντικά πάντως είναι τα ευρήματα του ΣΔΟΕ και σε τοπικό επίπεδο καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναμένεται να ανοίξει εκ νέου ο φάκελος γνωστού αντιδημάρχου στο Δήμο Χίου που κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές.

«Υπάρχει σίγουρα μία περίπτωση αντιδημάρχου που μας είχε απασχολήσει στο παρελθόν με συνεχείς συμπληρωματικές δηλώσεις που έκανε στην εφορία. Είναι ένα θέμα που το ερευνάμε. Δεν ξέρουμε αν το ΣΔΟΕ θα μας ζητήσει το φάκελο αλλά μάλλον προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν», ανέφερε στον «π» στέλεχος της Δ.Ο.Υ. Χίου.

 

Με πληροφορίες από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ