27.11.2013 18:22

Homo… Σάπισες με φρεσκάδα

STAND UP COMEDY ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Μια ομάδα φοιτητών, πολύ μεράκι κι όρεξη, ταλέντο και πρόβες. Αυτά είναι τα συστατικά της επιτυχίας του Homo Σάπισες, μιας θεατρικής παραγωγής που ζει κι αναπνέει στο πανεπιστήμιο και που αποδεικνύει ότι όσο κι αν έχουν αποσαρθρωθεί κάποια πράγματα το όνειρο και η δημιουργικότητα για τους νέους συνεχίζει να υπάρχει κι εκεί βρίσκεται και η ελπίδα.

Την προηγούμενη Κυριακή ήταν η Τρίτη παράσταση στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου που δόθηκε από το  Ηοmo Σάπισες, παρουσία τουλάχιστον 100 θεατών. Γα τα δικά μας δεδομένα έσπασε ταμεία!

Το έργο

Πρόκειται για μια stand up comedy σε σενάριο Αλέξανδρου Τζανέτου σε συνεργασία με την Ελεάννα Κατσαρού που είναι και η σκηνοθέτης, ο Δημ Ξενάκης έχει τον φωτισμό και τη μουσική ο Απόστολος Μισαηλίδης κάνει το promotion της παραγωγής και ο Δημήτρης Χατζηιωαννίδης εκτελεί χρέη μάνατζερ.

Η συμμετοχή του κοινού κρίνεται αναγκαία και από δω και πέρα θα είναι ενεργή.

Οι συντελεστές

Τον Αλέξανδρο  τον είχαμε γνωρίσει στις πρώτες γραμμές των φοιτητικών κινητοποιήσεων, φοιτητής του ΤΜΟΔ  αλλά και στα γήπεδα του μπάσκετ, όπου αγωνίζεται με την ομάδα του Κοφινά.  Πνεύμα ανήσυχο από τους νέους που ψάχνονται και που δεν ησυχάζουν λεπτό θα μπορούσε κάποιος να πει. Αυτή η «ανησυχία» τον οδήγησε στο σανίδι σε ένα αντικείμενο εντελώς διαφορετικό κι από τις σπουδές αλλά κι από όσα μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να τον βλέπουμε.

« Αφορμή ήταν ο caveman. Είδα την παράσταση στη Χίο και μετά την ξαναείδα στην Ιεράπετρα, στην Κρήτη και μιλώντας με τον πρωταγωνιστή σκεφτόμουν να κάνω κάτι που θα είχε αυτό ως βάση αλλά δε θα ήταν μονοπρόσωπο, θα υπήρχε στο έργο ένα ζευγάρι. Μάλιστα έλεγα για cave couple. Στην αρχή όμως δεν ήταν εύκολο να γίνει με ζευγάρι κι έτσι κατέληξα στο homo Σάπισες».

Ο τίτλος

Το ΗomoΣάπισες, εξηγεί μιλώντας στον «π» ο Αλέξανδρος Τζανέτος, φέρει αυτόν τον τίτλο γιατί θέλει να καυτηριάσει να σχολιάσει και να βγάλει χιούμορ από τη σαπίλα της εποχής, από την εικόνα που έχει σήμερα η κοινωνία μας κι αυτή είναι και η βάση για το σενάριο. κάθε επεισόδιο είναι αυτοτελές. Προχθές παίχτηκε το τρίτο και σε δεκαπέντε περίπου μέρες πάλι στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου θα παιχτεί το επόμενο.

Όσο για το εισιτήριο στις πρώτες παραστάσεις υπήρχε ένα συμβολικό, «όσο για να βγουν τα έξοδα» πλέον στην τελευταία είναι προαιρετικό, υπάρχει το γνωστό κυτίον όπου ο καθένας ρίχνει αν θέλει ότι θέλει.

Βασικός στόχος των παιδιών ήταν να εκφραστούν και μέσα από την έκφραση να φέρουνπιο κοντά το πανεπιστήμιο με την κοινωνία. «Πάντα έλεγα ότι μπορούμε να προσφέρουμε κι άλλα στην κοινωνία ως Πανεπιστήμιο. Το θέατρο, είναι ένα από αυτά» καταλήγει ο Τζανέτος.

Η ακριβής ημερομηνία της επόμενης παράστασης θα ανακοινωθεί προσεχώς και το σίγουρο είναι πως πλέον αδημονούν οι φανατικοί θεατές της αλλά κι εκείνοι που θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά την εμπειρία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ