21.11.2013 14:31

Η ανοικτή ακρόαση του Π. Θαλασσινού

Μια νέα δισκογραφική δουλειά, ένα ταξίδι με αγαπημένα τραγούδια του Παντελή και όχι μόνο κυκλοφόρησε από τον Παντελή Θαλασσινό, με τίτλο «ανοικτή ακρόαση».

Το διπλό αυτό CD είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει ο τίτλος του, αφού ηχογραφήθηκε στο ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΣΙΕΡΡΑ παρουσία κοινού...

Η ηχογράφηση και η μείξη, έγινε στο STUDIO SIERRA,  από τον Γιώργο Καρυώτη, με βοηθό τον ΕυτύχηΓιαννακούρα, τον Οκτώβρη, και το Νοέμβρη του 2011. 

Το cd περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια του καλλιτέχνη, αγαπημένα του, που ακούγονται στις συναυλίες του αλλά και δυο νέα που δεν έχουν ηχογραφηθεί ξανά. Τα τραγούδια  «Είσαι εδώ μα και πουθενά» και «Επιστολή», έχουν ηχογραφηθεί σε άλλες στιγμές,  είναι καινούργια τραγούδια, που ακούγονται για πρώτη φορά, κι έχουν ενορχηστρωθεί απ΄ τους συνθέτες τους. Επιπλέον, υπάρχει και μία ομάδα τραγουδιών, που δεν τα έχει ξανατραγουδήσει ο Παντελής, όπως δύο τραγούδια που είχε πει ο Μανώλης Λιδάκης στο δίσκο που είχαν κάνει με τον Κώστα Φασουλά, το «Δείξε μου το δρόμο» και το «Δεν είναι ο κόσμος μάταιος». Επίσης, ένα τραγούδι του Δημήτρη Παπαδόπουλου, που λέγεται «Το όνειρο» , το οποίο έχει τραγουδήσει και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος κι ένα του Χατζιδάκι.

Είκοσι οχτώ συνολικά τραγούδια θα σας κρατήσουν συντροφιά και θα σας ταξιδέψουν έτσι όπως μόνο ο παντελής με τη μελωδική φωνή του μπορεί.

Έπαιξαν οι μουσικοί:

Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα),

Γιώργος Βεντουρής (κόντραμπάσο),

Δημήτρης Γάσιας (βιολί),

Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι),

Γιώργος Θεοδωρόπουλος (keyboards),

Δημήτρης Θεοχάρης (πιάνο),

Φίλιππος Λευκαδίτης (κρουστά),

Γιώργος Μακρής (πνευστά, Γκάϊντες),

Μάρθα Μαυροειδή (σάζι, λάφτα, φωνητικά),

Νίκος Μέρμηγκας (λαούτο, μπουζούκι),

Δημήτρης Πάντος (κιθάρες φωνητικά), Γιώργος Τσιατσούλης (ακορντεόν),   

Παραγωγή: ΕΡΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑ,

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ Ε.Ε.

«Ίμβρο με τα εφτά χωριά»

Ο Π. Θαλασσινός έχει χαράξει το δικό του μονοπάτι στα μουσικά δρώμενα του τόπου μας. Έχει αφήσει το δικό του ίχνος και δίνει ένα στίγμα το οποίο εξακολουθεί να υπηρετεί ενάντια όχι μόνο στην οικονομική κρίση αλλά γενικότερα στην κρίση αξιών που υπάρχει γύρω μας.

Στον κατάμεστο χώρο του Συλλόγου Ιμβρίων στη Νέα Σμύρνη και σε κλίμα συγκινησιακά φορτισμένο... rιδιαίτερα για τα μέλη του συλλόγου, που έχουν έντονες τις μνήμες της προσφυγιάς, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου  η παρουσίαση του τραγουδιού «Ίμβρο με τα εφτά χωριά» που ερμηνεύει ο Παντελής Θαλασσινός. Το τραγούδι, σε στίχους Στέλιου Μαργωμένου & μουσική Θανάση Βασιλά γράφτηκε με αφορμή την ιστορική επαναλειτουργία του σχολείου της Ίμβρου μετά από πέντε δεκαετίες. Ο Παντελής Θαλασσινός ήταν, βεβαίως, εκεί για να παρουσιάσει το κομμάτι ζωντανά μαζί με συνεργάτες του, το συνθέτη Θανάση Βασιλά στο μπουζούκι, το Γιάννη Ματσούκα στην κιθάρα, τον Άγγελο Κουσάκη στα κρουστά, τον Αντώνη Τζίκα στο ακουστικό μπάσο & φυσικά τον Λάζο Ιωαννίδη που προσέδωσε στο τραγούδι το ιδιαίτερο χρώμα του με την ποντιακή του λύρα. Εκτός από την «Ίμβρο με τα εφτά χωριά» που ακούστηκε στην αρχή και στο τέλος του μουσικού προγράμματος, ο Παντελής Θαλασσινός ερμήνευσε, καταχειροκροτούμενος, τα «Σμυρναίικα τραγούδια», το «Ανάθεμά σε» & προς ευχάριστη έκπληξη, το «Τσάμπασιν». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ