7.2.2014 11:07

Η Ευρώπη υποκρίνεται απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Παρέμβαση έκανε ο Κώστας Τριαντάφυλλος, την Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014, στις εργασίες της Ολομέλειας της Συνέλευσης στο Στρασβούργο, για την οργάνωση και την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας στους Σύρους πρόσφυγες.

Ο βουλευτής εστίασε στην ανιδιοτελή ανθρωπιστική βοήθεια των νησιωτών προς τους πρόσφυγες και στην αυτοθυσία των στελεχών της ελληνικής ακτοφυλακής, η οποία δεν πρέπει να σκιάζεται από καμία υποψία εγχειρήματος επαναπροώθησης. 

Στηλίτευσε την υποκριτική στάση της Ευρώπης στο ζήτημα των προσφύγων, επισημαίνοντας τη μεγάλη απόσταση μεταξύ της θεωρητικής προσέγγισης και της υπαρκτής πραγματικότητας, της οποίας  αυτόπτες μάρτυρες είναι καθημερινώς οι κάτοικοι της Χίου.

Έθεσε, για μία ακόμη φορά, το πάγιο αίτημα προς την ευρωπαϊκή κοινότητα για επιμερισμό του βάρους του εκτοπισθέντος πληθυσμού και την κάλεσε να εκχωρήσει καθεστώς διεθνούς προστασίας στους Σύρους πρόσφυγες. 

Ζήτησε, τέλος, από τη διεθνή κοινότητα να απαιτήσει την άμεση παύση πυρός στη Συρία, αλλά και να γίνουν πράξεις οι πολλές και σοβαρές αποφάσεις που έχει λάβει το Συμβούλιο της Ευρώπης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ