3.11.2014 12:33

«Ναι στους στηθόδεσμους γεμάτους ζωή»

ΜΕ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΝΤΡΙΣΑΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ, ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΡΤΙΟΝ

Με ηχηρό, πρωτότυπο και τολμηρό τρόπο για τα Χιώτικα δεδομένα, συμμετείχαν οι γυναίκες του πολύ δραστήριου συλλόγου ΑΡΤΙΟΝ στην πανελλήνια δράση για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση όλων των γυναικών  και δραστηριοποίηση όλων στη μάχη εναντίον του καρκίνου του μαστού, η οποία αρχίζει με την πρόληψη και ολοκληρώνεται με  την αντιμετώπιση της ασθένειας. Το μεσημέρι του Σαββάτου το κέντρο της Απλωταριάς γέμισε στηθόδεσμους και

«Όχι άλλοι άδειοι στηθόδεσμοι», έγραφε ένα από τα πανώ. Οι γυναίκες του συλλόγου έκαναν κατάθεση ψυχής απλώνοντας σε σπάγκους τα μυνήματα τους για την προστασία της υγείας των κοριτσιών, των γυναικών, των μανάδων, επικεντρώνοντας την προσοχή τους στην προστασία του στήθους, που αποτελεί την πρώτη πηγή υγιεινής διατροφής για κάθε άνθρωπο.

Η πρώτη αντίδραση των περισσότερων περαστικών, ήταν ο αιφνιδιασμός από την εικόνα αντιμετώπισαν, ο οποίος στη συνέχεια μετατράπηκε σε έκδηλο ενδιαφέρον από τις περισσότερες γυναίκες. Ο στόχος επιτεύχθηκε, πολλές γυναίκες ενημερώθηκαν από την ογκολόγο γιατρό Μαρία Χαλκιά για τη διαδικασία και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν. Ανταμοιβή της προσπάθειας  των μελών του συλλόγου ήταν τα συγχαρητήρια που εισέπραξαν για την  πρωτοβουλία τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ