Ζηλευτό. Μόνο αυτό το επίθετο ταιριάζει γάντι στο έργο του Νίκου Λαμπρινούδη στο Κολυμβητήριο. Είμαι βέβαιος ότι δεν είναι δική μου αποκλειστικά αίσθηση ότι στο «Ιωνικό», το ... ιδιαίτερο κονάκι του Νίκου, έχει γίνει δουλειά υποδομής και εξοικονόμησης λειτουργικών πόρων μέσα σε 2,5 χρόνια όση, χωρίς υπερβολή, δεν έχει γίνει από καταβολής του Κολυμβητηρίου. Πρωτίστως μπαίνει τάξη σε μια αθλητική υποδομή, η οποία, όπως οι περισσότερες υπό κρατικό έλεγχο, λειτουργούσε άναρχα, με τους κατά καιρούς ιθύνοντες να μην συμπεριφέρονται όπως σαν στο σπίτι τους.
Ο Λαμπρινούδης ξεχωρίζει μεταξύ των ανά εποχές υπευθύνων διοίκησης του Κολυμβητηρίου. Τελεία εδώ. Ο Λαμπρινούδης ως απολογητής της συνολικής δημοτικής αρχής πώς γίνεται να είναι τελείως διαφορετικός άνθρωπος; Από νοικοκύρης, υπερασπίζεται το ρεμπελιό. Από προστάτης του τελευταίου σεντς δημοτικού χρήματος, γίνεται αδιάφορα γαλαντόμος.
Αντιγράφω: «Τώρα το ανακαλύψαμε το Κάστρο γ... την υποκρισία μας, τόσα χρόνια ποιοι το κατέστρεφαν, ποιοι πετούσαν τα σκουπίδια που καθάριζαν οι εθελοντικές ομάδες, ποιοι έχουν κάνει μπαζότοπους τις περιουσίες γύρω από τα λουτρά και ο,τι έχει επισκευαστεί; Μήπως θυμάται κανείς πως ήταν πριν από 30 χρόνια, μήπως ξέρει κανείς τι σημαίνει Σούδα; Ποιοι έχουν περπατήσει στις επάλξεις και στους περίδρομους. Για τους περισσότερους ήταν ένα είδος γκέτο και το ξέρουν οι κάτοικοι του. Μήπως ξεχάσαμε τις κοινωνικές διακρίσεις των λαϊκών και παλαιότερα προσφυγικών γειτονιών της πόλης; Πάντα για τις εντυπώσεις ...για την ουσία πότε;», σχολίασε σε μια από τις ειδήσεις του «π» για την κατάσταση στο Κάστρο μετά το κλείσιμο της δομής της Σούδας.
Ο Νίκος ή καλύτερα και ο Νίκος, πάσχει από το σύνδρομο της διπλής προσωπικότητας, όπως πολλά απ’ τα άξια στελέχη της δημοτικής αρχής. Στο πόστο τους κύριοι, στη γενική εικόνα υπέρμαχοι της οπισθοδρόμησης με τη μέθοδο της σύγκρισης με το παρελθόν. Φυσικά η περιγραφή που επιχειρεί δεν αντιστοιχεί στο Κάστρο των τελευταίων χρόνων και της προ Σούδας δομής. Στην τάφρο έπεσε ευρωπαϊκό χρήμα, τα επιθαλάσσια τείχη επισκευάστηκαν, στα τείχη επενδύονται σήμερα ένα κάρο λεφτά. Το ίδιο και εσωτερικά. Τα Οθωμανικά Λουτρά αναδείχθηκαν, η Εφορεία Αρχαιοτήτων εγκαταστάθηκε σε ανακαινισμένο κτίριο, η πλατεία έγινε πόλος έλξης όλου του νησιού.
Είναι δυνατόν προσωπικότητες σαν το Νίκο να συγκρίνουν το 2017 του Κάστρου με την προ δυο δεκαετιών εικόνα του; Είναι δυνατόν να επιχειρούν να πείσουν για δόλια αντιμετώπιση της δημοτικής αρχής όταν δημοσιοποιείται η πραγματικότητα; Αν τα στελέχη της δημοτικής αρχής οραματίζονται το προ εικοσαετίας Κάστρο, ας το πουν ευθαρσώς. Αν αισθάνονται την παραμικρή ευθύνη για ό,τι συνέβη, οφείλουν να την αναλάβουν. Ο υπέρμετρος φανατισμός στην υπεράσπιση έως και των αυταπόδεικτων λαθών τους προβληματίζει και μάλλον είναι η βασική αιτία που δεν θα τους επιτρέψει εκλογικά να ανατάξουν.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.