Με διπλό βραβείο διακρίθηκε το μυθιστόρημα Φαντασίας «Αθάνατες του Αζραέλ» (Βιβλίο Ι, Σειρά: Κάτω Κόσμος) από τη συγγραφέα-εικονογράφο, Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου και την εκπαιδευτικό-διευθύντρια του 4ου δημοτικού σχολείου Χίου, Μαρία Κέρογλου, στο Fantasy Festival της Αθήνας.
Το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 3ο Fantasy Festival της Αθήνας στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, συγκεντρώνοντας πάνω από 10.000 φίλους του Φανταστικού.
Το Fantasy Festival είναι ένα νέο, ετήσιο Πολιτιστικό φεστιβάλ με θεματικό αντικείμενο το Φανταστικό, που πραγματοποιείται στις αρχές φθινοπώρου στην Αθήνα.
Ο σκοπός των διοργανωτών του -Rising Star Promotions και Hellenic Fantasy Legions- είναι να σχεδιάσουν, παράγουν και εγκαθιδρύσουν ένα σύγχρονο και δυναμικό φεστιβάλ που:
Τα Βραβεία Έβερλι - Hellenic Fantasy Awards, που διεξάγονται στα πλαίσια του φεστιβάλ, αποτελούν τον 1ο ανεξάρτητο ελληνικό θεσμό που έχει ως στόχο την ανάδειξη και βράβευση έργων που ανήκουν στο είδος του φανταστικού και περιλαμβάνουν:
Η διαδικασία γίνεται αποκλειστικά μέσω ψηφοφορίας του αναγνωστικού και τηλεοπτικού κοινού.
Οι «Αθάνατες του Αζραέλ», το κοινωνικό-dark fantasy μυθιστόρημα των δύο γυναικών-συγγραφέων, που πραγματεύεται τη βία ενάντια στις γυναίκες, απέσπασε δύο Βραβεία Έβερλι (3η θέση): Καλύτερο βιβλίο από Έλληνα συγγραφέα και Καλύτερο εξώφυλλο για βιβλίο από Έλληνα συγγραφέα με δημιουργικό από τη Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου.
Στα πλαίσια παρουσίασης του μυθιστορήματος στο φεστιβάλ η επί 11 χρόνια δημιουργός του Φανταστικού και ιδρύτρια της Angel Eyes fantasy art, Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου δήλωσε: «Το βιβλίο αυτό δεν προέκυψε από ονειρική έμπνευση, αλλά από επιτακτική ανάγκη. Θεωρώ ότι όλοι όσοι θέλουν να προάγουν τον πολιτισμό θα πρέπει να πάρουν πλέον σαφή θέση για κοινωνικά θέματα, όπως η έμφυλη βία. Το βιβλίο αυτό είναι η απόδειξη ότι η λογοτεχνία του Φανταστικού δεν ονειροβατεί ανάμεσα σε νεράιδες και πλάσματα μονόκερως, αλλά αντίθετα είναι ικανότατη να εντρυφήσει στα βαθύτερα στρώματα της ανθρώπινης ψυχής και να διαμορφώσει συνειδήσεις».
Στο ίδιο κλίμα η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Μαρία Κέρογλου είπε: «Ο αμφιλεγόμενος όρος «γυναικοκτονία» δεν είναι νεολογισμός, αλλά σκληρή πραγματικότητα που πηγαίνει πολύ πίσω στον χρόνο. Μόνο η εκπαίδευση είναι ικανή να αλλάξει τα κακώς κείμενα της σύγχρονης κοινωνίας. Το βιβλίο μας είναι εκπαιδευτικό, με γλώσσα σκληρή που αγγίζει τον τρόμο. Η βία πρέπει να προκαλεί αποτροπιασμό, δεν ωραιοποιείται μέσω της λογοτεχνίας».
Οι δύο συγγραφείς θα συνεχίσουν να μάχονται ενάντια σε κάθε μορφή βίας με τις λέξεις και τους συμβολισμούς τους μέσω της λογοτεχνίας του Φανταστικού. Το 2ο βιβλίο της σειράς «Κάτω Κόσμος» με τίτλο «Κύκλος του Ιερού Θηλυκού» αναμένεται σύντομα για να συγκλονίσει.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.