4.12.2023 15:47

SAHAR: Άρωμα ανατολής στο τραπέζι σου!

«Ελληνική κουζίνα με ανατολίτικη επιρροή, συνδυασμένη με την εμπειρία του Ναργιλέ»

-Με την υπογραφή της Στελλιάννας και της Ελένης.

Ένας νέος αέρας πνέει στο σοκάκι του «Χωρέμη», στο ύψος της Απλωταριάς, στο κέντρο της πόλης της Χίου. Οι μυρωδιές από τον Ναργιλέ και τα χρωματιστά πιάτα θυμίζουν την σπιτική κουζίνα στην οποία, δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.

Στο «ζουμί της υπόθεσης», που δεν είναι άλλο από τα μοναδικά πιάτα με το χειροποίητο φαγητό, ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων, η δροσερή σαλάτα ταμπουλέ, η αλμυρή μους με φιστίκι Αιγίνης, το πικάντικο σπετσοφάι, το μοσχαράκι με την κρέμα μελιτζάνας, το γνωστό σε όλους κεμπάπ γιαουρτλού πασπαλισμένο με μια ελαφριά καυτερή πάπρικα αλλά και η σεφταλιά η οποία «λιώνει» στο στόμα. Ωστόσο το «Sahar» απευθύνεται και σε όσους επιθυμούν να μοιραστούν ποικιλίες κρεατικών με την παρέα τους.

«Θέλαμε να στοχεύσουμε στην ποιότητα που βρίσκουμε στο σπίτι μας»

Στο Sahar όπου η απόλαυση της ποιότητας αντανακλά τη ζεστασιά του σπιτικού φαγητού, η τέχνη του ναργιλέ προσθέτει μια διακριτική νότα.

«Ο Ναργιλές είναι τέχνη»

Από την προμήθεια των πρώτων υλών, την παρασκευή και την εμπειρία που προσφέρει κανείς στο σερβίρισμα, η γνώση της τέχνης του Ναργιλέ είναι απαραίτητη. Για τον λόγο αυτό, μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις ήταν η σωστή εκπαίδευση με ειδικό άνθρωπο που τους προμηθεύει και τους συμβουλεύει.

Οι γεύσεις για τον Ναργιλέ ποικίλουν ανάλογα με τα γούστα του καθενός, από δροσερές, γλυκές, όξινες, φρουτώδεις μέχρι και πικάντικες. Μάλιστα, το «μαγικό» είναι ότι κάθε φορά από την ανάμειξη τους προκύπτουν και μοναδικές γεύσεις ώστε η σύσταση και η ένταση του Ναργιλέ να προσαρμόζονται στα γούστα του εκάστοτε πελάτη.

Πίσω όμως από όλο αυτό το εγχείρημα κρύβεται το πείσμα δυο νεαρών γυναικών που πίστεψαν πρώτα σε μια δυνατή φιλία 20 χρόνων και έπειτα σε ένα κοινό όραμα, να δημιουργήσουν ένα μεζεδοπωλείο που όπως αναφέρουν συχνά ήθελαν: «να μας χαρακτηρίζει».

Οι κοινές τους σπουδές στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε συνάρτηση με την εμπειρία τους στο χώρο της εστίασης, δημιούργησαν το τέλειο μείγμα για ένα ισχυρό κίνητρο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ελένη: «με την Στελλιάννα σπουδάσαμε μαζί και έκτοτε επειδή εργαζόμασταν πολλά χρόνια σ’ αυτό τον χώρο, πάντα το ψάχναμε και μας ενδιέφερε να κάνουμε κάτι μαζί με στόχο τη δημιουργία ενός μεζεδοπωλείου. Όταν παρουσιάστηκε αυτή η ευκαιρία δεν μπορούσαμε να πούμε όχι. Η επιλογή του ονόματος Sahar είναι εμπνευσμένη από τον Ναργιλέ ο οποίος συνδυάζει την ατμόσφαιρα της ανατολής, αντικατοπτρίζοντας μοναδικά την ουσία του μαγαζιού».

Η Στελλιάννα και η Ελένη σας υποδέχονται στο νέο μεζεδοπωλείο «Sahar» στο στενό του «Χωρέμη» Τρίτη με Σάββατο από τις 19:00.

Για κρατήσεις και μενού μπορείτε να ακολουθήσετε το “Sahar” στο Instagram: https://www.instagram.com/sahar_flavors/

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ