Την τιμητική της θα έχει η Χίος στη φετινή έκθεση Horeca που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα από τις 10 έως και τις 13 Φεβρουαρίου, αφού θα τιμηθεί μαζί με την Κάρπαθο και την Κάσο, ως ένας από τους προορισμούς με μακραίωνη ιστορία, φυσική ομορφιά και πλούσια γαστρονομική παράδοση.
Ο chef Στράτος Ιωσηφέλλης με την ομάδα του και προσκεκλημένους μάγειρες από τους τιμώμενους προορισμούς θα παρουσιάσουν χαρακτηριστικές συνταγές που αναδεικνύουν τα τοπικά προϊόντα όπως τα Ζιμπίλια της Καρπάθου γεμιστά με γλυκό κουταλιού σταφύλι και μαυροσούσαμο και τις χειροποίητες Μακαρούνες, τα Πιτιά της Κάσου με σπανάκι μανιτάρια και Μεριαρένο Κάσου και τα Μασουράκια της Χίου με υποβρύχιο μαστίχας, ξηρούς καρπούς και κρέμα λουκούμι.
Το Χιώτικο μπουφέ θα στηθεί με προϊόντα 32 παραγωγών του νησιού, που στηρίζουν το εγχείρημα του χιώτικου πρωινού ως επέκταση του ελληνικού πρωινού, που ήδη έχει ενταχθεί σε πάνω από 450 ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Ελλάδα.
Στη σημαντικότητα της δράσης «Χιώτικο Πρωινό» αλλά και της συνεργασίας μεταξύ ξενοδόχων και ιδιοκτητών καταλυμάτων με ντόπιους παραγωγούς, αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τόσο η Αντιγόνη Μαϊστράλη όσο και ο αντιπρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Χίου Γιώργος Πάσσας.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.