Ψάρι καθαρισμένο από τον ιχθυοπώλη το συνηθίσαμε και μάλιστα είχε καθιερωθεί από πολλές νοικοκυρές. Ψάρι καθαρισμένο, αλατισμένο και ψημένο όμως;
Ο Σταύρος Δημίδης ήρθε για να λύσει τα χέρια σε πολλές μαγείρισσες, που το ψητό ψάρι ήταν για εκείνες ... Γολγοθάς. Με τη σύντροφό του μόλις μια εβδομάδα πριν άνοιξε μια ψησταριά που, αντί για παϊδάκια και μπριζόλες, ρίχνει πάνω μπαρμπούνια και τσιπούρες.
12 χρόνια πριν στο εξωτερικό, τώρα και στη Χίο
Το «Fish House» βρίσκεται δίπλα από το ψαράδικο της οικογένειας Δημίδη, στην οδό Φιστέλ ντε Κουλάνς. Η ιδέα λειτουργίας ενός τέτοιου καταστήματος ήρθε πριν 12 χρόνια από τον αδερφό του, όταν πραγματοποίησε ένα ταξίδι στην Ιταλία. «Εκεί είδε να υπάρχουν πολλά τέτοια μαγαζιά και επιστρέφοντας έριξε την ιδέα. Μπορεί να πήρε 10 ολόκληρα χρόνια μέχρι να υλοποιηθεί αλλά τα καταφέραμε», εξηγεί ο Σταύρος.
Όλα τα ψάρια τα ψήνει ο καλός ψήστης
Καθοριστικό για το νέο εγχείρημα του 31χρονου ήταν ότι ο πατέρας του, εκτός από το ιχθυοπωλείο, διαθέτει και τράτες. Αυτό συνεπάγεται καθημερινό φρέσκο ψάρι. Έτσι όποιος περνάει για να αγοράσει ψάρια από τον πατέρα, μπορεί να πάει στο διπλανό μαγαζί ,που βρίσκεται ο γιος και να το παραλάβει μετά από λίγη ώρα έτοιμο, ψημένο. Ωστόσο αυτό δεν είναι δεσμευτικό, καθώς ο Σταύρος δέχεται να είναι το ψάρι από οποιοδήποτε ψαράδικο , μιας και γνωρίζει ότι οι μικρές κοινωνίες έχουν μεγάλες υποχρεώσεις.
Μικρό αλλά δυνατό το μενού του «FishHouse»
Στο μαγαζί τύπου «fish and chips» δεν θα βρείτε μόνο ψητά ή τηγανητά ψάρια αλλά και τις σπεσιαλιτέ του «σεφ- ψήστη». Μπακαλιάρος με κουρκούτι, καβουροκροκέτες αλλά και γαρίδες τεμπούρα. «Το μενού μας είναι μικρό, γιατί είναι αρχή ακόμη. Ευελπιστούμε όσο περνάει ο καιρός να αυξάνεται. Το χειμώνα θα προστεθεί σίγουρα η ψαρόσουπα, που, θα είναι κατάλληλη για τις κρύες μέρες», λέει ο νεαρός καταστηματάρχης.
Ψήστης με… γνώσεις
Πριν καταταχθεί στον επιχειρηματικό κόσμο, ο Σταύρος είχε αποφοιτήσει από το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης της Κρήτης. Έπειτα τελείωσε ναυτιλιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ενώ μεγάλο του όνειρο είναι να φοιτήσει και σε Σχολή Εμπορικού Ναυτικού.
Το «Fish House», παρότι λειτουργεί λίγες μέρες μόνο, έχει ήδη αγαπηθεί από τον κόσμο, διότι προσφέρει ποιότητα αλλά και ευκολία. Στη συνεχεία θα προστεθεί διανομή κατ’ οίκον, όπως επίσης κι ένα ολοκληρωμένο μενού.
Ευχή του Σταύρου και της συντρόφου του είναι να το γνωρίσει ακόμη περισσότερος κόσμος και να το έχει πρώτο στις προτιμήσεις του.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.