Μία από τις πλέον πολυσυζητημένες δράσεις, που θα έφερνε στο προσκήνιο τη γαστρονομική υπεροχή της Χίου, φαίνεται ότι μετατίθεται για το Καλοκαίρι του 2022, αφού η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οδηγεί το θέμα στις καλένδες, προτρέποντας τους κατά τόπους συλλόγους σε μεμονωμένες δράσεις.
Αυτό αποκάλυψε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας, έπειτα από ερώτηση που του τέθηκε στο πλαίσιο του διαδικτυακού Podcast του Politischios.gr, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι οι συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία ήταν αποτρεπτικές για τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων.
Να σημειωθεί ότι το γαστρονομικό φεστιβάλ θα είχε διάρκεια μίας εβδομάδας και θα συντονίζονταν δράσεις και εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη της Χίου, στα Ψαρά και στις Οινούσσες.
Αναφερόμενος στην κριτική ότι, δηλώνει αισιόδοξος υπέρ του δέοντος για την πορεία του τουρισμού της Χίου, ο κ. Νύκτας υπογράμμισε ότι η δήλωσή του εδράστηκε στο γεγονός ότι λαμβάνει θετικά μηνύματα από τους επαγγελματίες του κλάδου, ότι φέτος οι αφίξεις και οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια θα είναι αυξημένες.
Επί του παρόντος πάντως, την παρτίδα σώζει και πάλι ο Φορέας Τουρισμού της Χίου, βάζοντας «πλάτη» στο φεστιβάλ γεύσεων της Λαγκάδας, του Προοδευτικού Ομίλου του χωριού, μία διοργάνωση που τείνει να εξελιχθεί σε θεσμό και που συγκεντρώνει σημαντικό αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.