Πρωτότυπες ελληνικές συνταγές βραβεύουν κάθε χρόνο τα Estia Awards. Ο Γιώργος Αφθονίδης και η σύζυγός του Μαρία Δηράκη κέρδισαν στη φετινή απονομή το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Best new taste» για το πρωτότυπο μωσαϊκό τους, iced chocolate dessert, το οποίο κατασκευάζουν στο εργαστήρι των χιώτικων παγωτών «Κρόνος».
Το κακάο αντικαθίσταται από τη σοκολάτα, η ζάχαρη από την καραμέλα και τα ωμά αμύγδαλα από καβουρντισμένα με αποτέλεσμα να δημιουργούν ένα παγωμένο κέικ που… αξίζει χρυσό.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.