Πιάτο για εκλεκτικούς και καλοφαγάδες είναι οι αμανίτες ή καλογεράκια, όπως λέγονται στα χωριά. Τα μανιτάρια Morchellaesculenta για τους γνώστες, είναι από τα πιο νόστιμα και περιζήτητα μανιτάρια στη γαλλική κουζίνα και όχι μόνο, με πολύ ακριβή τιμή.
Εύκολο μανιτάρι στην αναγνώριση του, λόγω της ασυνήθιστης εμφάνισης του, το απαντάμε αυτή την εποχή στη Χιώτικη ύπαιθρο.
Δεν είναι εύκολο να το βρεις, χρειάζεται να γνωρίζεις «τα μέρη», όπως λένε οι ντόπιοι, αλλά, όταν το βρεις, σίγουρα απολαμβάνεις έναν από τους καλύτερους μεζέδες.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.