Αρκετοί ήταν οι Χιώτες που γιόρτασαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού παρέα με τους ειδήμονες του κρασιού στο οινοποιείο «Αριούσιος» στον Εγρηγόρο. Αφού πρώτα συζήτησαν για τις προοπτικές και την εξέλιξη του οινοτουρισμού στη Χίο, παρακολούθησαν ταινία μικρού μήκους με θέμα τα χιώτικά κρασιά και την ιστορία του «Αριούσιου Οίνου» και έφυγαν καλύτεροι γνώστες των τοπικών ποικιλιών και του τρόπου παραγωγής κρασιών.
Με τη σειρά του το οινοποιείο, για να ευχαριστήσει τους επισκέπτες του, τους έδωσε τη χαρά να γευτούν κρασιά από τα βαρέλια, που οι ετικέτες τους δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη στο εμπόριο, συνοδευόμενα με τους κατάλληλους μεζέδες.
«Για αυτή την εποχή η προσέλευση ήταν ικανοποιητική, καθώς μας τίμησαν με την παρουσία τους περίπου 50 άτομα. Αυτό που μας έδωσε τη μεγαλύτερη χαρά είναι ότι ήρθαν άνθρωποι στο οινοποιείο για πρώτη φορά, μετά από 10 χρόνια που λειτουργεί. Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να φύγουν ευχαριστημένοι», εξηγεί η Άννα Λαγού, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του οινοποιείου.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.