Υλικά
1 κιλό σαρδέλες φρέσκες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4-5 καρότα
1 κρεμμύδι
Λίγη κάπαρη
Λίγο μαϊντανό
3 τομάτες φρέσκες
Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τη σαρδέλα στα δυο και αφαιρούμε τη ραχοκοκαλιά της. Την τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τα καρότα (σε τρίφτη) και τη τομάτα (σε αυλάκια). Γεμίζουμε το ένα μέρος της ανοιχτής σαρδέλας με το παραπάνω μίγμα και την κλείνουμε με το υπόλοιπο. Το ίδιο κάνουμε για όλες τις σαρδέλες.
Από πάνω ρίχνουμε ένα μέρος από το προηγούμενο μίγμα που έχουμε κρατήσει και γαρνίρουμε με φέτες τομάτας. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Στο τέλος βάζουμε το φαγητό για 2 λεπτά στο γκριλ.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.