Θέλει κόπο η διατήρηση της φήμης μιας από τις κορυφαίες ταβέρνες του νησιού επί δεκαετίες. Ακόμα και την σύντομη περίοδο ανάπαυλας, ο Γιάννης Λινός, ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Χότζας», κάνει τη διαφορά.
Μαζεύει τα εποχιακά λεμόνια, θα τα κάνει χυμό για να τα φυλάξει το καλοκαίρι. «Γιατί λεμόνια Αργεντινής στο φαγητό δεν βάζουμε», εξηγεί την τακτική ποιότητας και λιγότερο οικονομίας.
Η διατήρηση των καρπών της χιακής γης ακόμα και σε περιόδους που δεν είναι της εποχής είναι μια στρατηγική των ανθρώπων που αντιλαμβάνονται ότι η γεύση είναι μια πολυδιάστατη υπόθεση, περισσότερο από την αντιγραφή μιας εξαιρετικής συνταγής.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.